tiistai 29. lokakuuta 2013

Pätkis-mokkapalat


Tänään aloitin aamun ahkerasti leipomalla ja siivoamalla ennen kun oli pojan kerhon vuoro. Joskus aikaisemmin silmiin osui jostain pätkis-mokkapalojen resepti ja nyt kun oli kahvivieras tulossa niin oli mikä parhain syy ryhtyä leipomaan.


Kotikokin sivuilta etsin sopivan reseptin ja sen mukaan tein ihan tosi herkullisia mokkapaloja. Mokkapaloista tuli ehkä hieman turhan paksuja ainakin meidän pellillä, joten reseptiä voisi mahdollisesti hieman pienentää ensi kerralla. Vaikka ei noissa paksuissakaan paloissa nyt mitään vikaa ole, sillä tuli ihan järjettömän hyviä mokkapaloja. Tässä vielä resepti tännekin.

Pätkis-Mokkapalat
pohja
4kanamunaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
4rkl kaakojauhetta
4tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2dl maitoa
200g voita
4 pätkis-patukkaa (itse laitoin reilummin)

kuorrute
6dl tomusokeria
 vahvaa kahvia
2rkl kaakaojauhetta

Paisto 200 asteessa noin 20min. 
Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen levittämistä ja koristelua. Kuorrutteessa kahvia laitoin sen verran, että kuorrutteesta tuli riittävän notkeaa ja tasaista (ehkä n. desi). Koristeluun meillä käytettiin tällä kertaa Marianne-rouhetta (Fazerin valmista), mutta siinähän vain mielikuvitus on rajana.

Herkullista viikon jatkoa ja hyvää yötä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti