SUKLAAJUUSTOKAKKU
POHJA
1pkt (175g) kaurakeksejä
50g meijerivoita
2rkl kahvia
TÄYTE
2 liivatelehteä
200g suklaata (ohjeessa on tummaa leivontasuklaata mutta iten oon tehnyt Fazerin siniseen :p)
1tlk (2dl) kuohu- tai vispikermaa
1rs (180g) appelsiinituorejuustoa
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
2rkl kahvia
1. Hienona keksit ja lisää joukkoon pehmeä/sulatettu rasva ja kahvi. Sekoita tasaiseksi
2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle. Painele keksiseos vuon pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10minuuttia. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa/mikrossa/vesihauteessa välillä sekoittaen. Vaahdota kerma. Sekoita suklaa, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
4. Kuumenna kahvi kiehuvaksi. Liota vedestä puristetut liivatelehdet kahvin joukkoon. Kaada liivateseos tuorejuusto-seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli. (Kakun voi pikahyydyttää pakastimessa, noin 30min.)
MAKEAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ! <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti