sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Skidisti landella

Toukokuun alussa oli aika paljon kaikkea, eikä se kurkkukipuilu yhtään auttanut siinä. Heti vapun jälkeisellä viikolla suunnattiin loppuviikosta Keski-Suomeen, kun siellä vietettiin J:n papan 90v. synttäreitä. Siinä on muuten juhlat joita ei todellakaan halua jättää välistä, jos ei jotain todella painavaa syytä ole, ei nimittäin kauhean usein pääse tuollaisiin synttärijuhliin. Alkuun pelkäsin, että itseltä juhlat jää välistä ja pojat saisi lähteä keskenään, mutta pahin kurkkukipu helpotti onneksi viikon edetessä sen verran, että pääsin mukaan. Hieman oli tietysti ristiriitaiset fiilikset mennä toisen papan 90v. synttärijuhlille, kun vain vähän aikaisemmin olin menettänyt oman ukkini ja tiesin, että hautajaiset olisi ihan kohta mutta toisaalta oli ihana päästä mukaan juhlistamaan toisen huikeaa ikää, varsinkin kun toinen sai viettää sellaista syntymäpäivää vielä melko hyväkuntoisena.


Synttärijuhlista ajettiin muutamaksi yöksi appiukon mökille. Jossain vaiheessa kun suunniteltiin tuota mökkeilyä niin sääennuste ei näyttänyt aina niin hyvältä mutta lopulta meillä kävi tosi hyvä tuuri sään puolesta, ihanan aurinkoista ja lämmintä. Poika nautti mökillä olemisesta todella paljon, enkä voi väittää, ettenkö olisi itsekin viihtynyt. Hieman jopa harmitti parin yön jälkeen lähteä ajamaan takasin kotiin kun mökille jäi aurinkoinen ja lämmin päivä, sekä täysin tyyni järvi.


Mutta se mikä ehkä tämän mökkireissun ehdottomasti tärkein asia oli, näin kevyen itsekkäästi, niin talviturkki tuli heitettyä. Virallinen päivämäärä tälle on nyt siis 6.5.2016. Kyllä, saunasta ja kyllä, todella nopeasti mutta kaksi kertaa tuli käytyä uimassa. Veden lämpötila näytti 15astetta ja se oli melko jäätävää. Pääsin myös käymän ihan itsekseen saunassa, ihan helmeä. Jos ei lätkämatsi olisi ollut alkamassa olisin voinut saunoa itsekseni vaikka koko illan, onhan se puusauna järven rannalla niin eri asia.


Poika tosiaan viihtyi mökillä todella hyvin. Päivisin oli sen verran lämmin, että hyppi järveen ihan ilman saunaa. Tosin kastautui ehkä noin puoleen reiteen mutta silti. Sen verran on poika kuitenkin hienohelma, ettei käynyt kunnolla uimassa edes saunasta, oli vesi ihan liian kylmää siihen. Ja kun yhteiseltä kalareissulta papan kanssa jäi matoja, niin poika rakensi madoille oman valtakunnan uima-altaineen ja muine viihdykkeineen. Pieni huoli kotiinlähtiessä jäi, että mitenköhän matojen valtakunta selviää ilman hänen hoivaamistaan ja nyt vähän pojalla polttelee, että pitäis päästä mökille uudestaan hoitamaan matoja.


 Ja kyllä, kotimatkalla oli ihan pakko koukata vielä Vaajakosken ja Pandan tehtaanmyymälän kautta. Eihän sitä nyt vaan voi jättää käymättä kun suunnalla on ja niin oli myös huono-olo taattu kotimatkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti