tiistai 24. toukokuuta 2016

Visiting Stockholm

Huhtikuun lopulla käytiin risteilemässä Tukholmassa ja tällä kertaa reissattiin Siljalla. Alunperin meidän piti lähteä jo kuukautta aikaisemmin laivalle kun siellä olisi esiintynyt Hevisaurus, se oli se alkupeäinen idea koko risteilylle, mutta J oli sillon sairaalassa niin se reissu piti perua mutta saatiin risteilyä onneksi siirrettyä noin kuukaudella eteenpäin.


Hevisaurusta ei enää laivalla ollut mutta Grease-musikaali oli ja sinne varattiin myös heti pöytä, uhmaten jopa sitä 12-vuoden suositusikärajaa. Ihan nappiin ei tosin se meidän pöytävaraus ollut mennyt, vaikka mielestäni hyvin selkeästi sähköpostiviestiin kirjoitin, että mitä halutaan, mutta meidän pöytävaraus oli Siljan puolelta tehty viiniravintolaan, mikä oli mun mielestä melko eksoottinen idea pienen lapsen kanssa ja kun tätä varten vielä buffettia siirrettiin myöhäisempään kattaukseen. No mutta saatiin kuitenkin onneksi pöytä musikaalin seuraamista varten ihan oikeasta paikasta ja oli muuten ihan loistava esitys. Musikaali esitettiin englanniksi, joten poika ei siitä mitään sen puolesta ymmärtänyt mutta tykkäsi ja viihtyi aivan loistavasti aina kun lavalla laulettiin ja tanssittiin, ja varsinkin kun oli vauhtia vähän enemmän. Pojalle oli varmuudeksi laukussa mukana tabletti, mikäli esitys ei kiinnostaisi niin voisi pelata, mutta oli kiva huomata, ettei poika sitä kaivannut koko esityksen aikana. Väliajalla poika pelasi hetken mutta laittoi tabletin pois kun esitys jatkui, ilman kehoitusta. Ja niin oli äidin sydän taas sulaa vahaa, ihana.

Oli kivaa vaihtelua olla pitkästä aikaa taas Siljalla, kun kaikki oli vähän uutta ja erilaista viikkariin verrattuna. Buffetti, kaupat, leikkipaikka ja tietysti myös hytti, vähän jotain uutta ja erilaista, sitä kivaa vaihtelua. Leikkipaikka tuolla Siljalla oli tosi jees, paljon kivaa riehumisesta pallomerestä myös rauhallisempaan leikkimiseen legoilla, ja mikä ehkä meidän pätkästä siisteintä niin pleikkarit. Jos ei poikaa meinannut muuten heti löytää niin yleensä riitti kun vilkaisi sinne pleikkareiden luo ja poika löytyi. Huomaa, että kotona pelaamista on rajattu melko tiukasti kun muualla tilaisuus pitää heti käyttää hyväkseen jos vaan pienikin mahdollisuus on, sekin jo riittää jos pääsee edes seuraamaan muiden pelaamista.

Tukholmaan suunniteltiin päivän ohjelmaksi vain käynti Livrutskammarenissa. Paikka on Ruotsin vanhin museo ja löytyy helposti kuninkaanlinnasta. Isot plussat paikalle on sen helpon sijainnin lisäksi ilmainen sisäänpääsy ja se, että lapset on otettu museossa kivasti huomioon. Muutenkin itse näyttely tuntui kiinnostavan ainakin meidän poikaa, joten uskallan suositella myös muille tuota paikkaa lasten kanssa. Muuten päivän aikana ihasteltiin vanhassa kaupungissa, käytiin syömässä todella herkullinen lounas T.G.I Fridays´ssä ja tietysti käytiin ihastelemassa kauniisti kukkivia kirsikkapuita. Vähän tuo lounas tuolla T.G.I Friday´ssä arvelutti, kun edellisellä kerralla se oli aivan täyssi floppi mutta onneksi nyt järkyttävä nälkä vei epäilyksistä voiton ja uskallettiin mennä, sillä ruoka oli todella herkullista ja onnistunutta.


Shoppailemaan ei tällä reissulla lähdetty ja maista ainoat ostokset taisikin olla Dunkin' Donutsin sixpacki laivalle ravitsevaksi iltapalaksi. En sanoisi, että olisi ollut yhtään huonompi idea, ainakin erittäin makea se oli! Monesti risteilyn jälkeen on fiilis, että olipahan reissu, eikä vähään aikaan tarvita toista mutta tän reissun jälkeen jäi vaan fiilis, että pääsispä pian uudestaan, niin kivaa oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti