keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Dublin: Päiväretki Howthiin

Yhtenä päivänä hypättiin Dublinissa paikallisbussiin ja lähdettiin käymään kaupungin ulkopuolella pienessä kalastajakylässä Howthissa. Matkaa Dublinista Howthiin on noin 11 kilometriä ja bussilla siihen meni noin puolisen tuntia. Bussimatka oli sinänsä kiva, että se oli tosiaan paikallisbussi ja sieltä pääsi näkemään maisemia vähän enemmän kun vain sitä Dublinin keskustaa ja turistinähtävyyksiä.


Howth oli aivan ihastuttava paikka, tosi pieni ja jotenkin tosi söpö. Maisemat oli ihan mielettömän upeat. Tuolla poika pääsi näkemään ekaa kertaa elämässään majakan ihan vierestä, sekä nähtiin kaikki ensimmäistä kertaa ikinä livenä hylje uiskentelemassa luonnossa. Se oli aika mahtava kokemus.


Ajateltiin, että kun kerran ollaan kalastajakylässä käymässä niin pitäähän meidän silloin sen mukaisesti myös ruokailla. Otettiin paikallisilta mallia ja käytiin yhdestä pienestä take-away ravintolasta hakemassa annokset ja mentiin puiston reunalle syömään. Nimittäin fish and chips. Oli hyvää ja vieläkään en ihan täysin varma ole mitä kalaa siellä oli. Tilattiin muutamaa eri kalaa, mistä ei ollut mitään tietoa mitä ovat mutta ihan hyvää ne oli. Ja vaikka tosiaan syötiin monien muiden tavoin kalaa siinä ulkona puiston reunalla, mikä oli vielä ihan täynnä kaikenlaisia lintuja ja lokkeja, niin silti lokit eivät hyökkäilly kimppuun, vaikka olivatkin ihan jättikokoisia. Se oli oikeesti aika jännää, vähän jopa pelottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti