torstai 24. huhtikuuta 2014

Paluu luontoon

Jostain syystä ollaan aina käyty luontopolulla vaan syksyisin ruskaa ihastelemassa. Pääsiäispyhinä aurinkoinen ilma kuitenkin houkutti lähtemään ulos luontoon ja niinpä pakattiin reppu ja houkuteltiin mummi ja vaari mukaan. Todella moni muukin oli saanut saman idean samaan aikaan, sillä ei olla koskaan aikasemmin nähty niin paljoa menijöitä tuolla Uutelan luontopolulla. Jonkun mielestä saattaa olla hieman kieroutunutta ja ilkeää lähteä raahaamaan J:tä toinen käsi lastassa tuonne luontopolulle mutta selvittiin hyvin, eikä varmasti oltu se eniten huomiota herättäneet. Törmättiin nimittäin jossain vaiheessa kierrosta isoon ryhmään turisteja, joilla oli matkalaukut (?!!) mukana. Ehkä vähän harvinaisempi näky metsässä, ainakin omalla kohdalla.


Vähän ehkä harmitti kun pysähdyttiin meren ääreen kalliolle kahvittelemaan, kun suurimmalla osalla muista oli grillit mukana ja kunnon eväät katettuna. Oma kahvikuppi ja kääretortunpalanen (itsetehtyä appelisiinituorejuusto-vanilja rahka kääretorttua, NAM!) tuntui hieman köyhältä siinä kun haisteli niitä ihania grilli(e)n tuoksuja mutta korjattiin vahinko sitten reippailun jälkeen mummilassa grillaamalla.

Ostin J:lle vähän pirtsakamman hupparin <3Mummilassa poika innostui testaamaan uutta pyöräänsä. Fillarin opettelu on pojalle ollut tähän asti tosi tahmeaa, eikä siihen ole oikein kiinnostus riittänyt. Aikasemmin pojalla oli ensimmäisenä fillarinaan kolmipyörä, missä oli työntötanko ja koska poika tajusi, että voi saada ilmaiset kyydit siinä toisten työntässä, niin ei koskaan oikein innostunut opettelemaan polkemista. No, nyt uuden fillarin myötä asenne on hieman erilainen, sanoisinko parempi ja poika oppi tuossa illan aikana polkemaan fillarilla. Ihan mahtavaa!! Voi, miten ylpeä sitä voi olla toisesta ja miten ihana on huomata pojan ilo ja ylpeys kun oppi pyörällä ajon ihan itsestään ja vieläpä nyt aika nopsaan tämän uuden menopelin kanssa. Tosin tänään kuulin mummilta, että kun oli käyttänyt poikaa pyöräilemässä niin yksi juttu on jäänyt vielä oppimatta, nimittäin jarrutus. No,eihän sitä nyt kaikkea voi kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti