sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Tukholmassa leikkimässä

Viikko sitten tähän aikaan oltiin viettämässä kivaa päivää Tukholmassa, eli käytiin siis Tukholman risteilylle taas. Reissu meni oikein mukavasti ja oli kaikinpuolin onnistunut. Tosin Tukholmassa oli todella hilkulla, että ehdittiin takas laivaan. Noin viis minuuttia sen jälkeen kun oltiin astuttu laivaan se irtosi jo satamasta, vaikka alhaalla satamassa setä ihan tosissaan sanoi, ettei tarvii juosta vaan ehditään kyllä ihan hyvin. Eka kerta kun on menny noin tiukille ja hieman otti voimille se täydellä vatsalla pinkominen Slussenin asemalta laivaan, en suosittele.


Menomatkalla laivalla käytiin perinteisesti buffassa syömässä vatsat täyteen ja sitten viihdyttiin leikkipaikalla. Vaikka monet ei niin tykkää noista laivan buffeteista, varsinkaan noista viikkarin, niin itse tykkään ja se on ehdottomasti yksi parhaita asioita risteilyillä. Eihän siellä se valikoima mikään järjettömän suuri ole ja kerta toisensa jälkeen siellä on ne samat vaihtoehdot, mutta onhan se nyt luksusta vaan istuskella kaikessa rauhassa syöden ja kaikki saa valita itse omat herkkunsa lautaselle.


Menomatkan ehkä kohokohta oli leikkipaikalla kun poika halus osallistua karkkibingoon ja me voitettiin. Jeeee! Palkintona oli luontevasti iso pussillinen karkkia. Hyvä me.


Tukholmassa päivä meni täysin Junibackenissa. Niin monesti on ollut tarkoitus mennä, aina se on jäänyt ja niin paljon kun siitä on kehuja kuultu, niin nyt vihdoinkin päästiin käymään. Ja oli kiva päivä. Tietysti aina on paha, kun kuulee kauheasti kehuja jostain, niin odotukset on todella korkealla, mutta oli mukava päivä ja tietysti taas tärkeintä, että poika tykkäsi. Saatiin vielä yhdistettyä tähän yhden ystävän näkeminen, niin oli oikein kiva kun poika sai leikkiä ja riehua siellä, ja me saatiin juoruilla jutella rauhassa. Vaikka me käytettiin lähes kokonaan se maissaoloaika siellä Junibackenissa, niin silti käynti tuntui vähän hätäiseltä eli kauemminkin siellä olisi voinut viihtyä. Sisäänpääsy myös tuntui aika kalliilta mutta eipä siellä nyt tule kovin usein käytyä, ja kovasta hinnasta huolimatta voisin kuvitella meidän menevän tuonne vielä uudestaankin.


Paluumatkalla laivalla istuttiin taas ilta lähes kokonaan siinä leikkipaikan reunalla ja yksi asia siellä kummastutti. Monen mielestä varmaan aika nipottamista mutta omasta mielestä on aika irstasta kun vanhemmat istuu oluiden ja lonkeroiden kanssa siinä leikkipaikan edustalla kun lapset on leikkimässä. Itsellä tietysti tähän helppo puuttua ja ei ehkä ymmärrystä niin helpolla löydy, koska en itse juo alkoholia ollenkaan, mutta eikö ne oluet ja lonkerot voi juoda joko siellä hytissä tai sitten niissä ravintoloissa mitä laivalta löytyy, jos nyt kerran on pakko juoda sillon kun on lasten kanssa liikkeellä. Näitä tapauksia oli nimittäin tällä laivalla nyt useampikin, eikä vaan yks tai kaks. Osa vanhemmista jätti lapsen/lapset yksin leikkihuoneeseen leikkimään ja huikkasivat, että menevät oluelle tai hyttiin hakemaan juotavaa, tai kuultiinpa myös kun yksi äiti pyysi poikaansa menemään hyttiin hakemaan hänelle uuden siiderin. En vaan ymmärrä, eikö sitten kannattais jättää lapset kotiin jos vanhemmilla on tarkoitus lähteä laivalle ryyppäämään, sillä näissä ei tosiaan ollu kyseessä mikään muutaman nautiskelu. Toisekseen, ei ole kiva sitten ite siellä komentaa näiden lapsia, kun ne on jätetty ilman valvontaa ja riehuvat välittämättä muista ja piittaamatta säännöistä. Meidän L sai muutamista tällaisista pojista leikkikavereita itselleen ja pojat kyllä onneksi uskoi melko hyvin jo muutamasta sanomisesta, mutta kun en itse kuitenkaan lähtenyt laivalle kaitsemaan muiden muksuja. Mutta lopetan tän nipommisen nyt tällä kertaa tähän, kyseessä on vaan asia mikä ei ihan omaan ymmärrykseen mahdu, eikä mielestäni ole kovinkaan hyväksyttävää. Mehän kuitenkin mentiin hyttiin hyvissä ajoin syömään suklaata, juomaan Fantaa ja katsomaan telkkarista tullutta romanttista komediaa. Hah.

2 kommenttia:

  1. Buffethan on ihan yksi matkan huippuhetkistä!

    Musta tuntuu, että osan pitää vaan vähän "hienostella" tuossakin asiassa siis etteivät muka tykkää. Kyllä se on luksusta, kun pääsee valmiin pöydän äärelle ja pitää vaan valita, että mitä kaikkea herkkupaljoudesta jaksaa maistella. :)

    Ja se on kiva, kun syödessä voi katsella merta.

    VastaaPoista