maanantai 28. syyskuuta 2015

Korkeasaari ja asiakaspalvelu

Mua on alkanut jo itseäkin ahdistamaan miten isolla viiveellä saan näitä postauksia tehtyä nykyään, ehkä vähän noloa mutta näillä mennään. Siis suunnittelen aina mielessäni miten kivoja postauksia voisin tehdä millon mistäkin aiheesta, kuvia on vaikka kuinka paljon mutta sitten se toteutus aina vähän ontuu, eikä aina jaksa kaivaa läppäriä syliin tai löydy aikaa sille.


Huomaan aina välillä itsessäni sellaisen pienen mielensäpahoittajan ja tässä loppukesän ja alkusyksyn aikana mielensäpahoittaja on noussut pintaan kun ollaan väännetty Korkeasaaren kanssa. Juttu ei ollut mikään iso mutta sitten siitä tuli jo ihan periaatekysymys, varsinkin sen saadun asiakaspalvelun jälkeen. En nyt lähde tähän sitä koko juttua avaamaan, mutta kyse oli vuosilipuista ja Korkeasaaren kesäkampanjasta, missä mainostettiin, että jos ostaa vuosilipun 31.8. mennessä niin vuosilippu on voimassa vuoden 2016 loppuun. Meidän vuosiliput on ostettu ja aktivoitu huhtikuussa eli hyvissä ajoin ennen tota elokuun vikaa päivää. Kysyttiin sähköpostilla, että voihan nämä meidänkin liput päivittää niin, että on voimassa vuoden 2016 loppuun, kun on kerran ostettu hyvissä ajoin ennen tota vikaa päivämäärää. Saatiin pitkän odottelut jälkeen vastaus, että ei onnistu. Yritettiin vielä kysyä, että miksi ei koska monessa kohtaa Korkeasaaren sivuilla (ja Facebookissa) mainostettiin vain, että "Kun ostat ja aktivoit vuosilipun Korkeasaaren lipunmyynnissä 31.8.2015 mennessä, vuosilippu on voimassa vuoden 2016 loppuun. Lisäksi saat kampanjaetuna Korkeasaaren opaskirjan." (Tämä on suora lainaus Korkeasaaren nettisivuilta 9.9.2015), jolloin ei mainita, että aikaisemmin ostettuihin lippuihin tämä ei käy. Vastaukseksi saatiin vain, että kesäkampanjan aikana ostetut vuosiliput ovat tässä kampanjassa ja ovat vuoden 2016 loppuun voimassa. Huomautettiin, että näitä ehtoja ei sivuilta löytynyt, niin vedottiin että ne on löytynyt kampanjan sivuilta, mitkä oli poistettu heti kampanjan päätyttyä. Korkeasaari ei tästä joustanut, vaan heille oli tärkeämpää pitää kiinni näistä heidän kampanjan säännöistä, joita ei siis kaikissa mainoksissa mainittu. Olin aina kuvitellut, että Korkeasaari on niitä paikkoja, joille tyytyväiset asiakkaat ovat tärkeämpiä kuin sääntöjen pilkullinen noudattaminen. Hyvityksenä pahasta mielestä olisivat kuitenkin voineet joustaa ja tarjota tuota opaskirjaa tai valinnaisesti jonkun Korkeasaari DVD:n. Sehän onkin sama asia ja on ihan verrattavissa.

Mutta saadun asiakaspalvelun perusteella me päätettiin, että käytetään nyt nuo meidän vuosiliput loppuun, eli ensi vuoden huhtikuulle ja sen jälkeen ei lippuja Korkeasaareen enää osteta. Ainakin se seuraava vuosi pysytään poissa, eikä lippuja hankita tonne. Kyse ei ollut siitä rahallisesta edusta vaan lopulta kyse oli enää ihan periaatteesta ja siitä asiakasplavelusta. Jos asiaa oltaisiin edes pahoiteltu siinä kun asiasta kyseltiin, voisi nyt tilanne olla eri mutta vastausten perusteella ei asiakaspalvelu paljoa kiinnostanut. Hauskaa sinänsä vielä oli, että kun yritettiin Korkeasaareen soittaa ja puhelimitse asiaa selvittää, niin puhelimeen ei saatu koskaan ketään kuka olisi voinut tähän jotain sanoa, mutta silti langan toisessa päässä henkilö joka ei ollut valtuutettu tekemään näitä päätöksiä oli meidän kanssa samaa mieltä, että nämä meidän liput kävisivät tähän kampanjaan ja voitaisiin päivittää.


Mutta siis näin. Lopputulos harmittaa todella paljon mutta näillä mennään. Postauksen kuvat on tän syksyn kissojen yöstä missä piipahdettiin jälkimmäisenä perjantaina. Vähän sitä fiilistä tuolla kissojen yössä vei se kun meillä oli just kesken Korkeasaaren kanssa tämä sähköpostittelu, eikä lopulta kauaa edes viihdytty tuolla. Pojan temppukoulun takia päästiin vasta seitsemän paikkeilla Korkeasaareen, jolloin tuntui niin monet muutkin sinne saapuvan. Väkeä oli paljon liikkeellä, mikä on tietysti tapahtuman kannalta tosi hieno juttu mutta pienen lapsen ja pyörätuolin kannalta ei niin hyvä juttu, sillä liikkuminen ja näkeminen hankaloituu huomattavasti. Kissalaaksossa oli koko ajan niin paljon tungosta, ettei päästy oikeestaan mitään näkemään, niin lähdettiin jo parin tunnin pyörähdyksen jälkeen pois. Naureskeltiin, että mentiin kissojen yöhön ja nähtiin lähinnä vain karhu, joka sekin oli työntänyt päänsä piiloon. Ymmärrän karhun fiilikset täysin. Katoin muuten vuoden takaista postausta kissojen yöstä ja huvituin kun huomasin, että silloinkin olin liikkeellä mielensäpahoittajana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti