sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Stadilaiset maalla

Heipä hei ja raikasta alkanutta syksyä. Ennen kun blogissa päästään käymään läpi jo näitä alkuysyksyn tapahtumia, niin vielä vähän kesältä. Varmaan taas paljon unohtuu sellasta, mitä olin suunnitellut tänne mutta näillä mennään. Matkapostaukset on sitä ensimmäistä lukuunottamatta vielä kaikki ajatusasteella, huh, mutta kyllä ne varmaan sieltä vielä tulee. Ehkä. Toivottavasti. Haluatteko lukea niitä?


Meillä oli sovittuna mökille menosta jo hyvissä ajoin, heinäkuun lopulla sinne ja elokuun alussa takasin kotiin, vajaa viikko ehdittäisiin olla. Viime hetkillä ennen lähtöä kuitenkin muutaman kerran mietittiin kuinka järkevää mökille lähtö on, kun J:llä oli toinen jalka paketissa, eikä sitä tietysti saanut kastella ja sitten kun sääennusteet lupaili pääasiassa sadetta ja viileää. Lähdettiin silti. Menomatkalla se koomisin hetki ehdottomasti oli, kun oltiin päästy Keski-Suomeen ja takapenkiltä kuului: "Mehän ollaan keskellä metsää, miten ne on tänne metsään saanu rakennettua teitä?" Ja ihan silmät suurina ja viattomana toinen tätä pähkäili. Huomaa kun stadilaispoika on lähtenyt kehä3:n ulkopuolelle, todella ylpeä olo.


Mökillä aika meni nopeasti ja tuntui, että päivät loppui ihan täysin kesken. Uintikelejä meidän mökkireissulle ei osunut mutta uskaltauduin kuitenkin luovuttamaan talviturkin saunasta. Ja virallinen talviturkin luovutuspäivämäärä tänä kesänä oli siis vaatimattomasti 30.7.2015. Vesi oli sen verran vilpoista niinkuin sääkin, ettei poikakaan vedessä ihan hirvestä viihtynyt ja uimaan ei uskaltanut ollenkaan.


Mökiltä tehtiin tuttuun tapaan taas päivän reissuja ympäriinsä. Päivien aikana käytiin Seikkailupuisto Veijarissa, Pandan tehtaanmymäälässä, Tuurin kyläkaupassa ja Tivolissa, sekä seuraamassa Neste rallia viimeisenä kisapäivänä. Se Tuurin Tivoli oli meille ihan uus kokemus ja kiva kokemus olikin, kun alle 13-vuotiaat pääsi laitteisiin ilmaiseksi. Pääsääntösesti poika sai mennä niitä ilmasia laitteita mihin pituus riitti ja yhden laitelipun appiukko mulle osti, kun poika kinusi päästä kummitusjunaan. Oli muuten aika jännä ja se jonottaminen ihan selvästi lisäsi sitä jännistystä. Tuurista itsestään ei mitään sen ihmeellisempiä ostoksia löytynyt, kaikennäköistä pientä, kuten esimerkiksi nipullinen levyjä autoon. Ja kyllä, ihan itse valitsin kaikki levyt. Ihan mahtavia.


Kotimatkalla, sen lisäksi, että kuunneltiin uusia levyjä, niin ajettiin vielä Paltasen kahvilan kautta päiväkahveilla ja ihan parhailla tuoreilla munkeilla. Erittäin makoisa kotimatka. Kotiinhan tultiin vielä sen verran joustavalla aikataululla, että vajaa puol tuntia ehdittiin kotona olla kun piti jo olla matkalla pojan temppikseen. Ihan kun välillä meinais mennä vähän tiukille nämä meidän aikataulut. Ja vaikka päällisin puolin mökkireissu meni ennakkopeloista huolimatta ihan hyvin, J:n kipsi ei tuottanut suurempia ongelmia, eikä vesisade päässyt kastelemaan itseasiassa kertaakaan, niin silti vähän tuntuu kun tuo mökkireissu oli jotenkin kirottu, sillä J kärsi tosi pahasta allergiasta ja oli pahoissa ongelmissa silmien kanssa, kun taas poika kärsi jostain allergisesta ihottumasta kasvoilla ja jaloissa, sekä silmäoireista. Toinen oli aika reppanan näköinen kun silmäluomet oli ihan turvoksissa ja poskissa oli punoittavaa ihottumaa. Kaiken vielä kruunasi kun itsellä puhkesi flunssa viimeisen yön aikana alkaen kunnon kurkkukivulla. Stadilaiset maalla ja heti kaikki oireilee.

2 kommenttia:

 1. Luetaan/katsellaan mielellään matkapostauksia!
  Ihana toi traktorikuva! Kiva landereissu teillä ollut varmasti allergioista huolimatta. :D
  Ja taas rupesi tekemään mieli värittää. Se on jotenkin niin rauhoittavaa tekemistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, sitten ei muuta kun käymään läpi reissukuvia ja pikkuhiljaa alkaa puurtamaan postauksia :)
   Itseasiassa ostin ton värityskirjan ja kynät pojalle mut jotenkin siinä sit kävi niin et isi niitä käytti :D

   Poista