lauantai 26. syyskuuta 2015

Roadtrip 2015: Legoland


Legoland oli se alkuperäinen syy koko meidän kesäiselle roadtripille. Ja kun kerran sinne nyt lähdettiin, niin päätettiin että varataan sitten kaksi päivää ihan täysin Legolandiin. Ja kaks päivää olikin ihan hyvä, sai mennä ihan rauhassa ja tosiaan ehti kiertää riittävästi, eikä tarvinnut ravata verenmaku suussa ympäriinsä. Mulle ja pojalle Legoland oli ihan uus kokemus, mutta J on tuolla joskus vuonna yks ja nakki käynyt, joten siis vois kai sanoa, että oli meille kaikille aika uus juttu.


Aika paljon oli Legolandista kuullut ennakkoon, lähinnä pelkkää hyvää ja vähän varotuksia hintatasosta mutta ennakkoon ei silti oikein ollut käsitystä ja odotuksia paikasta. Jotenkin kuitenkin yllätyin, ettei paikka ollutkaan sen isompi, jotenkin muiden puheista olin saanut käsityksen, että tuo olisi ihan mielettömän iso, vaikka ei sitten, ainakaan mun mielestä, sitä ollut. Ihan riittävästi kuitenkin, en valita.

Vaikka oltiin heti juhannuksen jälkeen reisussa, mikä on ehkä sitä vilkkainta lomakautta, niin silti jonoja ei ihan kauheasti ollut. Joihinkin tosi suosittuihin laitteisiin jonotettiin jonkun verran mutta välillä poika pääsi myös juoksemaan suoraan uudestaan uudelle kierrokselle. Poika pääsi menemään melko paljon itsekseen laitteissa, jonkunverran mentiin yhdessä ja muutamiin päästiin myös koko perheen voimin. Vähän harmitti kun ihan kaikkiin ei pojan pituus vielä riittänyt, esimerkiksi Polar Explorer-vuoristorataan, mikä houkutti todella paljon. Ehkä ensi kesänä?


Ekalle päivälle sääennusteet lupaili sadekuuroja ja pilvistä, niinpä pakattiin lämpimästi päälle ja sadekamat J:n selkään reppuun. Oli lähes pilvetön taivas ja lähestulkoon hellepäivä, kiva. Eka päivä meni nopeasti paikkaan tutustuessa ja kierrellessä, ja ekana päivänä saikin jo hyvän kuvan koko paikasta ja niistä laitteista mitkä oli pojan mieleen. Minimaata oli myös kiva käydä aina ohimennen ihastelemassa, mikä oli ihan mielettömän upea. Omiksi suosikeiksi nousi kyllä Köpiksen Uusisatama ja Amsterdam, mikä rupesi houkuttelemaan tulevaisuuden matkakohteeksi.


Ekana päivänä myös syötiin tuolla, mentiin buffettiin. Mikään kauhean halpa ei tuo buffetti ollut, mutta eikai tuolla koko paikassa mikään ollut halpaa ja toisaalta ei kai sitä kovinkaan usein pääse syömään nakkipizzaa ja legoranskiksia. Buffetti oli ihan jees, jotenkin se lastenpöytä houkutti siellä eniten ja sitten se jälkkäripuoli. Jälkkäriks sai modata pehmistä oman maun mukaan. Siinä oli makeaöverit taattu melko nopeesti mut olihan se hyvää. Ja kyllä niillä buffan eväillä pärjättiinkin koko päivä, ei tarvinnut enää illalla lähteä etsimään ruokapaikkaa.


Toka päivä oli vähän viileämpi, niin et aamupäivällä pojalle laitettiin kevyttoppaliivi ja pipo päähän, mutta päivän edetessä onneks lämpeni vähän. Loppulomasta ei toppaliiviä ja pipoa enään onneks tarvinnut, positiivista noin kesäreissulla. Tokana päivänä käytiin myös laitteiden lisäksi piipahtamassa Legolandin SeaLifessä ja 4D-leffassa.


Majottuminen meillä oli varattuna noin puolen tunnin ajomatkan päästä Legolandista, Vejenistä. Matka ei ollut ollenkaan paha ajaa, vaan oli kiva nähdä lähettyviltä vähän muutakin kuin pelkkää legoa. Mutta siis tuo meidän majoituspaikka oli aivan kamala, kunnon sellainen kolkko laitos. Se aamupalakin oli melko onneton. Toisaalta ei haluttu majoituksesta niin kauheasti maksaa, niin menihän nuo pari yötä tuossakin. Mutta ei enää ikinä uudestaan sinne, se on varma.


Kaikenkaikkiaan Legoland oli kiva, se oli todella paratiisi legojen fanittajalle. Kaikkea mahdollista legoista ja huvipuisto, mikä sekin legoista. Hintataso oli tuolla kova ja siksi esim. pääsylipuissa kannattaa hyödyntää kaikkia alennuskuponkeja ja jos toisena päivänä aikoo mennä paikkaan uudestaan niin seuraavan päivän liput saa hommattua huomattavasti halvemmalla puistosta ennen poislähtöä. Meillä oli myös ennen matkaa kertynyt ilmaisia lastenlippuja tuonne, mikä teki sisäänpääsymaksusta huomattavasti siedettävämmän. Toinen juttu mikä ei ehkä ihan niin mieleen ollut oli suomalaisten määrä. Paikka tuntui olevan täynnä suomalaisia ja suomea kuuli luonnollisesti puhuttavan koko ajan joka puolella. Se varmaan paljon tietysti johtui meidän matkana ajankohdasta, mutta oli silti pienoinen yllätys, järkytys. Mutta näitä kahta Legolandissa vietettyä päivää kuvastaa ehkä parhaiten kuitenkin se, että poika on siitä lähtien suunnitellut uutta reissua ensi kesälle tuonne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti