maanantai 9. marraskuuta 2015

Maanantai Tukholmassa

Viikko sitten sunnuntaina eli Halloween bileistä seuraavana päivänä lähettiin laivalle. Johan viime kerrasta oli ehtinytkin vierähtämään muutama hetki. Meidänhän piti lähteä risteilemään jo alkusyksystä, mutta sitten J rikkoi jalkansa, niin reissu lykkääntyi. Onneksi Viking Linen asiakaspalvelusta löytyi ymmärtäväistä ja ystävällistä henkilökuntaa ja saatiin meidän etukortti lykättyä tänne loppusyksyyn asti.

Vaikka Tukholman-risteilyt on jo aika nähtyjä ja koettuja, niin silti sinne on aina välillä kiva lähteä käymään ja on ihan hauskoja pieniä seikkailuita katkaisemaan arkea. Lieventää tätä jatkuvasti roihuavaa matkakuumetta edes hieman. Ja kyllähän se aina edesauttaa laivalle lähtöä kun käytössä on etukortti, ettei hytti maksa mitään. Vaikka eihän ne risteilyt koskaan mitään ilmaisia ole, vaikka hytti ei mitään maksakaan.


Tällä kertaa lähdettiin Tukholmaan vailla minkäänlaisia suunnitelmia päivälle. Ketään ei innostanut lähteä keskustaan vaan pyörimään kaupoille ja saatiinkin laivan infosta hyvää vinkkiä lähteä suunnistamaan Södermalmille ja siellä isolle leikkipaikalle. Aamupäivä menikin leikkipaikalla mukavasti nauttien lämpöisestä ja aurinkoisesta syyspäivästä. On aikaisemminkin käyty tuolla suunnalla pyörähtämässä mutta leikkipaikka oli ihan uusi löytö ja loistava sellainen.


Lounaalla käytiin Pizza Hut:n buffetissa, mikä oli ehkä se helpoin ja vaivattomin tapa hoitaa ruokailu ilman sen suurempia pähkäilyitä, vaikka ei nyt niin kauhean omaperäistä ollutkaan. Hyvää kuitenkin oli. Södermalmilla piipahdettiin myös muutamilla kaupoilla samalla kun pikkuhiljaa käveltiin Vanhaan kaupunkiin juomaan vielä kahvit ennen laivalle paluuta. Granitilla ja Designtorgetilla olisi ollut vaikka mitä kivaa kotiintuomisia mutta tällä kertaa vain Granitilta lähdin muovikassin kanssa ulos. Havahduin kotiintulon jälkeen myös siihen, että Stadistakin löytyy Granitin liike ja täytyy varmaan ennen joulua mennä käymään siellä.


Tukholman Vanhassa kaupungissa on aina ihana käydä kävelemässä ja kahvilla, vaikka maasto ei J:lle se ihanteellisin ole liikkua. Mentiin jo ennestään tuttuun paikkaan kahville, Cafe Kladdkakaniin, paikkaan mistä saa ihan syntisen hyviä kakkupaloja. Poika valitsi itselleen suklaajuustokakkua ja viereisessä pöydässä istuneella sedällä oli vaikeuksia olla tuijottamatta kun poika ahmi kakkunsa parempiin suihin, vaikka miten yritin vihjailla rauhallisemmasta herkuttelutahdista ja nautiskelusta. Se oli pojan tapa nauttia, kauhoa kakkua ihan kunnolla suuhun.


Odotukset tältä risteilyltä ei mitenkään kauhean korkealla olleet ja kotiin tultiinkin positiivisesti yllättyneinä reissusta, oli kivaa. Menomatkalla saatiin nauttia laivan buffasta kaikessa rauhassa ja poika ehti reissun aikana useammankin kerran laivan leikkipaikalle leikkimään ja sai leikkikavereitakin sieltä, sekä päivä Tukholmassa oli oikein onnistunut. Kotiin tullessa käytiin vielä aamupalalla laivan buffetissa, ettei heti kotona tarvinnut alkaa laittamaan jotain syötävää, eikä pojan tarvinnut nälissään lähteä kerhoon. Nyt voikin hyvillä mielillä ruveta suunnittelemaan taas uutta pyrähdystä Tukholmaan, kun reissusta jäi taas käteen pari uutta etukorttia, kun käytiin tuliaiset hankkimassa laivalta kavereiden tilauksista. Vaikka löytyihän kotiinkin jotain kivaa laivalta, nimittäin lumiukko, tonttu ja karkkia, mitäpä sitä laivalta muutakaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti