torstai 7. heinäkuuta 2016

Museum tour


Kesäkuun alussa, itseasiassa kesäkuun eka maanantai eli 6.päivä oli Suomenlinnassa museopäivä. Suomenlinnan kuusi museota, Lelumuseo, Sotamuseo Maneesi, Ehrensvärd-museo, Tullimuseo, sukellusvene Vesikko ja Suomenlinna-museo oli kaikki ilmaisia koko päivän.


En oo koskaan oikein kokenut, että museot olis mun juttu mutta jotenkin lapsen myötä on myös museot alkanut kiinnostamaan ja ne on alkanut tuntumaan ihan luontevilta paikoilta käydä. Nyt kun vielä tarjoutui mahdollisuus käydä kiertämässä kuusi erilaista museota ilmaiseksi niin en halunnut jättää tilaisuutta käyttämättä.


Kahdentoista lautalla lähdettiin pojan kanssa kohti Suomenlinnaa, kierrettiin kaikki kuusi museota, pidettiin välillä evästauko luolan ikkuna-aukolla, kierrettiin katsomassa tykkejä, käytiin kahvilla ja viiden lautalla takaisin Kauppatoria kohti, missä J meitä odotti. En olisi ikinä uskonut, että poika jaksaa kiertää kaikki nuo museot saatikka jaksaa oikeasti niissä kaikissa olla kiinnostunut. Olihan siinä nimittäin aika paljon kaikkea yhdelle kertaa mutta päivä meni ihan käsittämättömän hyvin. On hieno huomata miten meidän vilkas ja energinen poika jaksaa kun jaksaakin kiinnostua ja innostua museoissa, ja osaa vielä tehdä sen rauhallisesti.


Päivän ehkä kruunasi, kun poika paluu lauttamatkalla vielä kysyi, että voidaanko tehdä sama uudestaan seuraavana museopäivänä? Ehdottomasti, ihan ehdottomasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti