lauantai 24. syyskuuta 2011

Viikon huiput ja hudit

Tämä viikko on mennyt tosi nopeasti, päivät ovat vain hujahtaneet. Toisaalta, onhan sitä kaikenlaista myös tehty ja tapahtunut. Maanataina kävin taas hierojalla. Hieman epäilytti nuhaisena sinne mennä mutta niskat ja yläselkä oli sen verran kipeät ja jumissa, että päätin lähteä. Ja taisi kannattaa tuo käynti, tiistaina flunssa tuntui jo poistuneen ja olo oli taas elävien kirjoissa. Hassua, miten se hieronta tuntui auttavan siihen flunssaan, vaikka pelkäsin siinä käyvän aivan päinvastoin. Toisaalta, ei siinä nyt niin kauheasti ollut hurraamista, että itsellä oli olo hyvä, kun molemmilla pojilla tuntui nuha vaivaava. Pojan yskä kuulosti välillä aika hurjaltakin mutta onneks on nyt jo helpottanut. Nenät tosin vuotaa vieläkin niin että äiti ja isi saa vuorotellen jahdata poikaa nenäliinan kanssa.


Jumbossa on käyty viikon aikana jopa kahteen kertaan. Ekalla kerralla käytiin etsimässä pojalle purulelua helpottamaan tuohon hampaiden tuloon ja kun ei sitä tuttia enää ole lutkutettavana. Samalla poikettiin Robert´s coffeessa kahvilla ja pojalle vähän välipalaa antamassa. Tilattiin molemmat J:n kanssa myös paninit kun aamupalasta oli ehtinyt vierähtämään jo useampi tunti. Kysyin kassalla erikseen, että tuleeko kanapaniniin muuta väliin kuin se kana. No, kassalla ollut harjoittelija kysyi toiselta työntekijältä ja sieltä tuli hyvin selkeä "ei". Okei, luotin vastaukseen vaikka epäilin ja tilasin sen paninin. Hetken päästä kun nuo paninit sitten tuotiin pöytään, katsoin että paninin välistä pursusi reippaasti muutakin kuin se kana. Avasin ja katsoin ja kyllä, siellä oli jotain currymajoneesin/tuorejuuston tapaista ja sitten jotain punaista ja vihreää, paprikaa. J meni sitten herrasmiehenä kassalle selvittämään ja sai kassaneideiltä tokaisun, että "taisin käsittää kysymyksen väärin". Toinen työntekijä sivummalta tuli siihen vielä selvittämään tilannetta ja ymmärsi asian ja että juuri tämän takia oli etukäteen kysytty, että tuleeko väliin jotain muuta. Olen nimittäin aika monelle allerginen ja esim. paprikaa en pysty juurikaan syömään. Paprikasta saa myös aika hurjat närästykset. Loppupeleissä, en sitten saanut mitään syötävää, kun en sitä paprikatäytteistä paninia syönyt ja kun olisin juuri sen kanatäytteisen halunnut. Saatiin kuitenkin rahat takaisin kaikista sen hetken ostoksista eli kahdesta paninista ja kahdesta cappuccinosta ja saatiin vielä neljä viiden euron lahjakorttia. Okei, tyttö hoiti sitten tilanteen hyvin ja hyvitti hienosti ja tämä oli siis se kolmas tyttö joka ei ollut kassalla vaan hieman sivummalla. Mutta jos kysytään, että tuleeko sinne paninin väliin muuta kuin kana, niin miten sen voi käsittää väärin? Sitä en tajua. Toisekseen, olen ihan onnellinen etten sitä paninia syönyt, sillä myöhemmin selvisi, että niitä ei valmisteta siinä pisteessä vaan paninit tulevat sinne valmiiksi pusseissa, lämmitetään vain paikanpäällä. YÄK! Enkä edes tajunnut silloin ottaa kuvaa näistä panineista, kun samalla autoin poikaa toisella kädellä pillimehun kanssa, niin ei kädet eikä ajatus riittänyt niin moneen asiaan.

Toisella kertaa oltiin hakemassa Jumbosta mulle takkia ja kenkiä, jeih! Varustautuminen talveen on siis alkanut. Samalla poika pääsi myös hetkeksi leikkimään muiden lasten kanssa Robert´s coffeen vieressä olleelle leikkipaikalle. Paikka on aivan loistava, pehmustetuin reunoin ja palikoin, sekä maahan heijastettujen kuvioiden kanssa. Siellä lapsi saa hieman edes purkaa energioitaan ja ottaa hieman kontaktia muihin lapsiin.

Perjantai oli muutenkin jotenkin tosi ahkera päivä. Sain pestyä useamman koneellisen pyykkiä, siivottua ihan kunnolla, vaihdettua lakanat ja Jumbossa käynnin jälkeen käytiin vielä hiekkalaatikolla riehumassa pojan kanssa, ennen kun saatiin ihanaa pizzaperjantai-seuraa eräästä ihanasta ystävästäni.


Tänään sitten päätettiin aamupäivällä lähteä vähän ulkoilemaan ja lähdettiin käymään tuossa Iittalan outletin remonttilaessa. Sinne olisi ihan sopiva matka, että ehtisi saada edes vähän raitista ilmaa ja poika voisi nukkua päikkärit vaunuissa raittiissa ilmassa. Remonttialesta ei ollut tarkoitus mitään hankkia, katsella vain josko jotain pientä kivaa löytyisi. Noh, saatiin uusi paistinpannu ja kasvatettua muumilautasten kokoelmaa. Myös yksi aivan ihana ruskanvärinen pieni Aalto-maljakko tarttui matkaan. Ja sittenhän saatiinkin jo melkein juosta kotiin, kun oli tulossa kahvivieraita, huoh!


Illalla oltiin vielä pojan kanssa pihalla keräämässä vähän syksyisiä lehtiä. Poika sitten niin innoissaan lehtien seassa juoksenteli, että kaksi kertaa onnistui kaatumaan peräkkäin, sillä seurauksin, että hampaat etuhuuleen ja puoli naamaa veressä, ja kauhea huuto tietysti. Äidin sydän kurkussa ja poika kainalossa äkkiä kotiin katsomaan vahinkoja. Onnkesi ei nyt mitään sen pahempaa, huuli vain hurjasti turvonnut ja poika ihan reppanana. Nyt kun huulta on jäätelöllä ja ylimääräisillä päikkäreillä hoidettu, niin juoksu jatkuu taas ihan päättömänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti