torstai 1. joulukuuta 2011

Hammaslääkärissä ja joulukalenterit esille

Apua, nythän on jo joulukuu! Tajusin asian kunnolla viime yönä kun julkaisin tuon viimeisimmän postauksen, kun siihen tuli päiväksi 1. joulukuuta. Hullua, miten nopeasti syksy meni ja apua, jouluhan on ihan kohta täällä!

Noh, joulukuu ei alkanut täällä kovinkaan pirteästi. Aamulla väsytti ihan älyttömästi ja herättiinkin pojan herkkään herätykseen "ÄÄÄÄÄÄIIITTTIIIIIIIIIII ÄITIIIIIIII ÄITIIIIIIIIII".

Tänään oli ohjelmassa pojan eka hammaslääkäri tai itseasiassa suuhygienistillä käynti. Kutsuhan tuonne tuli jo kun poika täytti vuoden mutta tunnollisina ja kuuliaisina vanhempina saatiin jo nyt varattua aika kun poika on puolitoista vuotta. Jostain kummasta poika tänään aavisti, että jotain uutta on tiedossa koska vaipan vaihdossa ja vaatteiden vaihdossa jätkä otti ihan järkyt raivarit ja huusi pää punaisena kun oltaisiin piikille oltu viemässä. Hädissään ja ihmeissään kyseltiin ja tarkasteltiin, että sattuukko jonnekin tai mikä hätänä mutta mitään ihmeellistä ei näkynyt eikä selvinnyt. Jonkun ajan raivoamisen ja huutamisen jälkeen painoi poika pään äidin syliin paijattavaksi ja nyyhkytti (ehkä vähän silleen marttyyri tyyliin). En tiedä luuliko sitten, että mennään taas neuvolaan rokotettavaksi vai mikä oli.

Hammaslääkäriin käveltiin kuitekin reippaasti ja huoneessakin oltiin niin reippaasti ja tutkittiin koko huone. Siinä vaiheessa kun tämä hygienisti kurkkasi noita pieni naskalihampaita niin siinä piti pieni parkasu päästää mutta hengissä selvittiin. Käynti oli kaikin puolin täysin turha, eikä sieltä tarttunut mitään uutta tietoa. Tietysti voihan jollekin olla yllätys, ettei lapselle kannata esim. karkkia kauheasti syöttää tai muutenkaan sokeria. Jotenkin oli myös huvittavaa, että tämä meidän ikäinen (siis jotain mun ja J:n väliltä) typy (eli se hygienisti) antoi siinä samalla näitä yleisiä terveen elämän ohjeita, kuten että vihannekset on terveellisia ja tekee hampaille hyvää, kuten myös on hyvä jos lapsi juo maitoa, eikä kauheasti mehuja tai limuja. Hmmmm, aijaa, että hedelmiä ja vihanneksia olis hyvä syödä ja vesi on hyvä janojuoma, taas ihan uutta tietoa.

Illan uinti meni jo vähän iloisemmissa merkeissä ja siellä harjoiteltiin polskimista. Kokeiltiin pojalle myös ekaa kertaa räpylöitä, se oli aika hauskaa ja toi vähän vaihtelua siihen perus polskimiseen ja uiskelnteluun. Väsyneen päivän ja uintien jälkeen onkin nyt kiva mennä sohvalle viltin alle köllimään ja seurailemaan pienin miehen leikkejä ja toisella silmällä vähän telkkaria.

Loppuun vielä muutama kuva tämän vuotisista joulukalentereista, joita onkin muutamat kertyny. Pojallakin on jo tänä vuonna oma kalenteri, tietysti. Ja koska pojalla ei vielä ole suklaakalenteria niin äidillä on niitä kaks, niinkun tasapainottaakseen tilannetta. ;)

äitin joulukalenterit :)
isin joulukalenterit
Pojan muumikalenteri
ja ensimmäisen luukun muumi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti