torstai 5. joulukuuta 2013

Muistoissa Wienin joulumarkkinat

Vielä tänä torstaina ajattelin jakaa jouluisia muistoja vuosien takaa, eli throwback thursday.


Neljä vuotta sitten vietettiin J:n kanssa pidennetty viikonloppu Wienissä näin joulun alla. Koko matkan tarkoitus oli silloin joulumarkkinoille meno. Rakastan joulua ja kaikkea jouluun liittyvää ja niinpä innostuin heti kun luin Keski-Euroopan kaupunkien joulumarkkinoista. Sitä miten just Wien valikoitui meidän matkakohteeksi, en täysin muista mutta se kaupunki on aina jotenkin houkuttanut.Säät ei olleet kauhean suotuisat tuona viikonloppuna mutta sehän ei meidän menoa haitannut. Neljän päivän aikana ehdittiin kierrellä kaupungilla, ihastella eri joulumarkkinoita, juoda paljon glögiä, viettää ikimuistoinen päivä eläintarhassa ja ihan vähän ostella juttuja tulevalle perheenlisäykselle. Odotin siis meidän poikaa kun tuolla reissussa oltiin. Matka oli myös meille eräänlainen kihlajaismatka, siellä otettiin sormukset käyttöön.


Viimeinen päivä Wienissä oli ainut aurinkoinen päivä ja sillon tietysti myös kamerasta loppui akku. Onneksi J:n puhelimella sai sillon otettua jo siedettäviä kuvia ja muutama muisto tallentui myös siitä aurinkoisesta kaupungista. Viimeisenä päivänä nautittiin joulumarkkinoiden lisäksi kaupungista heppa-ajelulla ja se oli muuten ihan älyttömän kivaa. Ja ehkä vähän romanttistakin. Meidän kuski oli vielä tosi mukava ja kertoili meille paljon juttuja nähtävyyksistä ja rakennuksista (tosin enää en taida muistaa mitään niistä jutuista).

Mitkä silmäpussit??
Wien oli ehdottomasti kaupunki, minne haluan päästä uudestaan! 

2 kommenttia:

 1. Näyttää niin kauniilta. Me oltiin viime vuonna pojan kanssa Rostockissa joulumarkkinoilla ja oli ihanaa. ♥♥ Niin kaunista ja ihanaa, melko märkää tosin. :D Poika rakasti ylikaiken tietysti sitä tivolia siellä, parissa laitteessa sai käydä.. :) mä enemmänkin sitä ihanaa tunnelmaa. Joskus olisi mahtavaa mennä uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haaveilen, että vois ottaa tavaksi lähteä joka vuos ennen joulua johonkin joulumarkkinoille Eurooppaan, siellä ne mrkkinat on niin erilaiset kun täällä. Siellä osataan tosiaan myös ottaa lapset vähän paremmin huomioon noilla tivoleille ja muilla.
   Suomessa joulumarkkinat vois aloittaa sen opettelun siitä tunnelmasta, mikä tuntuu jotenkin uupuvan.

   Poista