keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Tallinnassa joulumarkkinoilla

...kahdestaan.
Maanantaina tehtiin jotain hurjaa ja lähdettiin J:n kanssa kahdestaan käymään päiväristeilyllä Tallinnassa, tarkoituksena käydä ihan vain joulumarkkinoilla. Viikkarilta tuli jo aikaa sitten sähköpostilla joululahjatarjous, että päiväristeilylle pääsee ilmaiseksi ja niinpä käytettiin tämä etu hyödyksi. Ja tosiaan ilman lasta. Tämä oli ensimmäinen ulkomaanreissu ilman lasta ja voin sanoa, että ihanaa, vaikka pakko myöntää että myös vähän outoa.


Menomatka meni laivalla rennosti Coffee & Seat loungessa. Saatiin aivan loistava nurkkapöytä ikkunan vieressä ja siinä kun J otti kauneusunia, niin itse nostin jalat ikkunalaudalle ja keskityin naistenlehteen, minkä olin sattumalta osannut ottaa mukaan. Niin ihanan rauhallista ja rentouttavaa. Ja niin outoa, ettei tarvinnut viihdyttää ketään tai jatkuvasti hokea joka asiaan "EI".


Joulumarkkinat oli aivan ihastuttavat, todella positiivinen kokemus. Markkinoille mentäessä olo oli kuin pienellä lapsella kun hihkuin onnesta nähdessäni sen markkina-alueen. Heti alkuun pysähdyttiinkin ottamaan lämpöiset glögit ja ihasteltiin vain sitä näkyä ja tunnelmaa, sekä ihmeteltiin aitauksessa olleita poroja. Naapurimaan joulumarkkinoissa oli paljon, mistä meidän Tuomaan markkinat voisi käydä ottamassa mallia, kuten se fiilis, valaistus, koristelu ja hintataso. Ja tosiaan alueella oli aitaus missä oli neljä poroa keräämässä ihasteluja ja ihmettelyjä, ja oli muuten suosittu aitaus kaikenikäisten turistien keskuudessa.


Paluumatka meni laivalla melko nopeasti buffetissa herkutellessa. Pikkasen myös alkoi väsy yllättämään, kun ensin useampi tunti siellä raikkaassa pakkassäässä ulkona kävelty ja sen jälkeen sisälle lämpimään ja vatsa täyteen ruokaa. Mutta edelleen aivan ihana reissu ja niin rentouttava päästä välillä liikkeelle ilman lasta.


Jouluisia tuliaisi myös löytyi reissusta kotiintuotavaksi. Poika lupasi, että saadaan lähteä toistekin päiväreissulle kahdestaan kunhan vaan tuodaan tuliaisia hänelle.


 Ps. Alle kaksi viikkoa jouluun <3
Pps. Tänään toivottavasti ehditään käymään Tuomaan markkinoilla, kivaa, vaikka ilma onkin nyt mitä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti