maanantai 22. helmikuuta 2016

Weekend was here

Oli hauska perjantaina huomata, että miten pienestä menee pasmat jotenkin ihan sekaisin kun arjen rutiineihin tulee jokin muutos. Sinänsä voisi luulla, ettei pienet muutokset meidän arjessa juurikaan tunnu, kun niin selkeitä arjen rutiineita ja kamalan tiukkoja aikatauluja ei ole. No nyt kuitenkin pojalla oli perjantaina kerhopäivä ja sehän riittää jo täysin sekoittamaan kuviot. Tiistailta kerhopäivä oli peruttu ohjaajan koulutuksen takia ja päivä korvattiin samantien perjantaina. Olin ihan hämillään tuosta korvattavuudesta, ei aikaisemmin kerhopäiviä korvattu. Olin jotenkin mielessäni haaveillut, että perjantaina ehdin kotona touhuta kaikkea mutta lopulta se päivä meni jotenkin niin vauhdilla, että en mitään ehtinyt tehdä. Pojan ollessa kerhossa ehdin just sopivasti käydä hoitamassa asioita eli liikkeellä kokoajan. Eikä siinä kerhon loppumisen ja temppukoulun alkamisen väliin jäänyt aikaa kun pojan välipalalle ja päiväkahville. Päivällä ostetut kukat ehdin laittaa maljakkoon vasta kun illalla tultiin temppukoulusta kotiin. Perjantait on meillä yleensä melko rentoja päiviä mutta nyt kyllä ylimääräinen kerhopäivä toi vauhtia päivään kummasti.

Lidl on sellainen kauppa, missä tulee jostain syystä todella harvoin käytyä. Yleensä kun siellä käyn niin mukaan tarttuu niin kukkia kuin paistopisteeltä jotain hyvää. Niin nytkin kun perjantaina menin vartavasten käymään Lidl:ssä hakemassa tuoreita kukkia kotiin. Muistin myös, että olin nähnyt mainoksessa Lidl:ssä olevan myynnissä erilaisia yrttipuita saviruukuissa ja keksin luonnollisesti haluta sellaisen. Kävi mieletön tuuri, että jäljellä oli vielä yksi laventelipuu, just sitä mtä halusinkin. Kimppu hempeänvärisiä ruusuja, yksi laventelipuu ja useampi pussukka herkkuja paistopisteeltä. Pojalle ostin välipalaksi testiin siitä paistopisteeltä nakkicroisantteja ja poika ihastuin niihin niin, että kysyy joka päivä mennäänkö hakemaan taas niitä lisää.

Kolmen viikon reissun takia pojalta jäi kolme tanssituntia väliin ja onneksi Helsingin Tanssiopistolla poissaoloja saa korvattua. Nyt meillä siis käydään lauantaisin aamupäivisin korvaamassa väliin jääneet tanssitunnit. Tunti on teoriassa sama missä poika normaalisti käy, paikka ja opettaja on samat mutta ryhmässä on myös vuotta vanhempia ja se on vähän ehkä vaativampi. Poika on kaksi kertaa nyt tuolla käynyt ja on tykännyt tosi paljon, samoin sai myös opettajalta kehut, että pärjää isompien ryhmässä hyvin mukana. Koska loppuvuodelta oli myös yksi poissaolo niin vielä kaksi kertaa saa poika käydä tuolla isompien kanssa tempputanssimassa ja saa sitten nähdä jääkö ikävä tuota ryhmää. Lauantain tanssitunti on 10.30 ja voin kertoa, että se on aikamoinen haaste ehtiä kaupunkiin tuohon tanssitunnille. Huh.

Lauantaille meillä oli järjestettynä pojalle hoitopaikka muutamaksi tunniksi ja meillä varattuna liput leffaan. Vihdoinkin oli aikaa mennä katsomaan Tappajan näköinen mies, oon nimittäin odottanut leffaa siitä asti, kun joskus kauan sitten kuulin, että sellainen on tulossa. Mentiin leffaan mun vanhempien kanssa ja meillä on alkanut tulla jo perinteeksi, että ennen leffaa käydään Il Siciliaanossa syömässä. Sieltä saa ehkä yhden parhaista Margherita-pizzoista, mihin en koskaan tunnu kyllästyvän. Ja vaikka vatsa oli jo ihan täynnä ruoasta niin eihän leffaan voi ilman herkkuja mennä, joten tottahan leffaan piti vähän irtareita ja pippurirenkaita ottaa mukaan. Leffa oli hyvä, tosi hyvä. Vauhtia ja huumoria riitti ja leffa meni niin vauhdilla, ettei missään vaiheessa ehtinyt pitkästyä tai tullut vilkuiltua kelloa.


Sunnuntai oli varattu kotipäiväksi ja mun tärkein juttu päivälle oli hiusten värjääminen. Hiukset oli reissun jäljiltä melko huonossa värissä ja juurikasvu oli päässyt venähtämään aika hurjasti, joten oli korkea aika saada hiuksiin vähän väriä ja eloa. Jotenkin kun hiukset on huonossa värissä niin tekisi mieli pitää ne kokoajan vaan kiinni, eikä kauheasti nähdä vaivaa niiden laittamiseen. Sunnuntaina sain onneksi hiukset värjättyä ja kyllä heti on eri fiilis kun juurikasvu on taas piilossa ja hiukset kunnolla värissä. 


Sunnuntaista tuli myös merkittävä päivä kun pojan eka hammas irtosi sillon. Alahammas oli jo melko pitkään heilunut ja poika sitä varjellut, ettei vaan kukaan sitä pääse nappasemaan pois mutta sunnuntaina hammas sitten jäi pojan käteen. Poika sanoi, että tuntui vähän hassulta suussa ja sitten hammas jo jäikin sormiin. Nyt vaan odotellaan, että miten pian viereinen hammas irtoaa kun heiluu jo aika hyvin sekin. Käsittämätöntä, mun pieneltä lähti jo eka maitohammas. Miten mun pieni voi olla jo niin iso. Irronnut hammas oli sitten mitä parhain (teko)syy paistaa sunnuntaina vähän lettuja ja herkutella. Mummikin sattui kylään juuri sopivasti kun oli lettuja tarjolla niin meillä oli siis oikein vieraita näissä juhlissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti