maanantai 26. maaliskuuta 2012

Herkullinen brunssi ja istutuksia

Eilen oli aika suuri yllätys kun aamulla vilkaisi ikkunasta ulos, maassa ja puissa oli valkoinen lumipeite. Alkujärkytyksestä selvittyä näky oli kyllä aika kaunis, valkoinen maa ja auringon paiste. Näky tosin olisi sopinut huomattavasti paremmin menneeseen talveen, eikä nyt kovasti kiiruhtavaan kevääseen. Jotenkin ironiaa tähän lumipeitteeseen toi tuo kesäaikaan siirtyminen juuri edellisenä yönä. Vaikka toisaalta lumet sulivat jo iltapäivään mennessä, että kyllähän se kertoi jo tulleesta keväästä.


Noh, se siitä lumesta. Eilen oleellisempaa oli brunssi Fazerilla hyvässä seurassa. Vietiin pieni mies oikein mummilaan hoitoon, että saatiin rauhassa nauttia vain aikuisesta seurasta ja ihanista herkuista. Ja täytyy kyllä sanoa, että ei sitä Fazerin brunssia ole turhaan kehuttu. Herkkuja oli vaikka kuinka paljon ja aika nopeasti oli vatsa täynnä. Onneksi oltiin muuten fiksuina tehty pöytävaraus, sillä jono oli aika hurja silloin puolilta päivin kun mentiin.

Vähän joutui taas lipsumaan siitä herkkulakosta, kun noita kakkuja maisteltiin J:n kanssa puoliksi

Illalla sain vielä vihdoinkin laitettua hieman kevään istutuksia ja muutenkin keväisiä narsisseja ruukkuihin. Parvekkeelle myös vähän tulppaaneita ja helmililjoja sipuleista kasvamaan, sekä sisälle ruukkuihin vähän vihanneksia ja auringonkukan siemeniä. Ihan uutena juttuna löydettiin kaupasta vesimelonin siemeniä ja tottahan toki niistä innostuttiin ja niitäkin nyt muutamaan purkkiin laitettiin. Saa nähdä miten nyt näiden istutuksien kanssa käy, kun aikaa ei ole aina ihan niin täysillä niihin paneutua ja vielä kun se reissukin on edessä. Halua ja kiinnostusta tosin kyllä löytyisi paneutua noihin vaikka vähän enemmänkin. Ja viime vuodelta hyvät muistot, kun tomaatit ja chilit tekivät mahtavan sadon, vaikka silloin ihan ekaa kertaa noita kokeiltiin ja kasvateltiin. Onneksi äiti nyt kuitenkin lupasi ottaa nuo istutukset reissun ajaksi hellään hoivaansa, ettei kaikki kuivahda ja kuole heti.


Loppuun vielä kuva tältä päivältä kun käytiin Cafe Torpanrannassa kahvilla ja ihan vaan vähän herkuteltiin jäätelöllä. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti