torstai 19. heinäkuuta 2012

Miniloma Riikassa

Hirveän vaikea taas valita matkakuvista niitä muutamia mitä täällä näyttää, kuvia nimittäin on taas ihan hurjat määrät.


Matkantarkoitus tosiaan oli lähteä viettämään isäni syntymäpäiviä, kun hän halusi olla karkuteillä juuri sinä päivänä kun pyöreät pyörähtävät. Matkakohteena Riika oli kiva, sillä lentomatka oli lyhyt (noin tunti) ja kaupunki oli kaikille ihan uusi tuttavuus ja kiinnosti kaikkia.


Neljä päivää meni vauhdikkaasti ja käveltyä tuli toooosi paljon. Vanha kaupunki hurmasi kauneudellaan ja puistot olivat aivan ihastuttavia, niissä olisi voinut kävellä ja ihastella vaikka kuinka paljon. Mutta nähtiin hieman myös sitä karumpaa kun käytiin bussiaseman luona markkinoilla. En tiedä miksi ne kerjäläiset ja kodittomat tuntuivat nyt niin paljon pahemmalle kuin siellä jenkkien reissulla, vaikka sielläkin näky oli toisinaan todella julmaa.Ilma suosi meitä, vaikka ennen lähtöä ennusteet povasivat vain sadetta. Neljän päivän aikana vesisade yllätti vain kahdesti, eikä nekään niin haitanneet kun molemmilla kerroilla oltiin jo muutenkin palaamassa hotellille.


Eläintarha oli pettymys, koska monet olivat tuota niin kehuneet hienoksi paikaksi. Alueena eläintarha oli ihan ok, siitä voisi saada tosi hienonkin. Mutta ne eläinten olot olivat aika hurjaa katsottavaa. Eläimet olivat melko apeita ja esimerkiksi leijonat toooodella laihoja. Eläinten tilat olivat myös älyttömän pieniä. Joillain Kotkilla esimerkiksi ei ollut tilaa ollenkaan lentää tai edes kunnolla avata siipiään. Käsittämätöntä. Vedet olivat myös kaikilla eläimillä todella likaisen näköisiä. Vaikka tykkään aina käydä eläintarhoissa, niin hieman tuosta paikasta jäi kuitenkin paha mieli, ihan vaan niiden eläinten puolesta.


Neljä päivää tuntui riittävän Riikaan hyvin. Pidemmällä lomalla joutuisi ehkä suunnittelemaan jo jotain pieniä reissuja, ainakin jotain veneretkiä tai vastaavaa. Ja vaikka kaupunki oli ihan kaunis, eikä mikään järkyttävän kallis (vaikkakin kalliimpi kuin olin kuvitellut), niin en tiedä menisinkö tuonne enää uudestaan, en ainakaan nyt ihan lähiaikoina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti