tiistai 24. maaliskuuta 2015

Helppoa arkiruokaa

Välillä on todella ideaköyhää kun pähkäillään "mitäs tänään syötäisiin?" ja aina tuntuu pyörivän vaan ne samat vaihtoehdot. Nyt lähdettiin kokeilemaan jotain uutta helppoa vaihtoehtoa, haluttiin jotain nopeaa ja vaivatonta saada. Pakastealtaasta löytyi mukaan Finduksen rapeita kalafileitä. Ei mikään kulinaristinen nautinto, mutta helppo, vaivaton ja nälkä lähti. Kalan kylkeen vaan salaatti ja kalafileen päälle sitruunaa niin ihan toimiva arkiruoka. Meillä kun oli näitä kaksi pakettia (olivat tarjouksessa) niin syötiin näitä siis kaksi päivää putkeen ja tänään keitettiin vielä kalan ja salaatin lisäksi vähän täysjyväpastaa kylkeen, eikä tosiaan jäänyt nälkä.


Näistä ei meille tule mitään vakio arkiruokaa, mutta ihan varteenotettava vaihtoehto aina sillon tällöin, kun ruokalista kaipaa vaihtelua. Kovinkaan paljoa ei tule pakasteita käytettyä ruoanlaitossa mutta onhan nämä aika helpotuksia nopeaan arkiruokaan (vartti uunissa) ja hyviä hätävaroja pakasteessa pahan päivän varalle.


Tykkääkö muut näitä käyttää? Tai onko jotain muita vastaavia suosikkeja, arjen pikaisia pelastajia?

2 kommenttia:

 1. Pakastin. :) Puolessa tunnissa tekee kanafileistä (600 g) nugetteja sekä ruoaksi, että pakastimeen (leivitys vehnäjauholla, mausteilla), kananmunalla ja korppujauhoilla. Pannulle paistumaan ~3-4 per puoli ja valmista! Sama juttu onnistuu myös esimerkiksi jos pakastealtaasta ostaa ihan perusseitiä tai turskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nugetteja on tullut tehtyä myös muutaman kerran mutta tykkään tosin ite laittaa uunissa. Ne on muuten niin hyviä :)
   Oon tosi huono tekemään ruokaa pakastimeen, jos totta puhutaan niin koskaan ei tule tehtyä ruokaa niin paljoa, että voisi pakastaa, jotenkin aina vaan sen verran että syö päivän tai kaksi. Olis kyllä varmaan aika hyödyllistä opetella tekemään ruokaa pakastimeen pahan päivän varalle (tai laiskan!) :D

   Poista