perjantai 20. maaliskuuta 2015

Stockholm

Hip hei ja me käytiin taas Tukholmassa risteillen. Alkoi olla melkein jo ikävä laivalle ja Tukholmaan kun onhan viime reissusta ehtinyt vierähtämään jo puolisen vuotta. Viime reissulla käytiin Junibackenissa leikkimässä (linkki) ja mietittiin ennen lähtöä, että pitäisikö tällekin kertaa keksiä jotain tekemistä vai mennäänkö vain pyörimään keskustaan, valittiin jälkimmäinen.


Menomatkalla käytiin tuttuuntapaan laivalla buffassa syömässä ja voi namnam ja mums, oli taas hyvää ja niin ihana istua kaikessa rauhassa syömässä. Istuttiin se koko kaksituntinen buffassa rauhalliseen tahtiin syöden ja ihaillen kaunista auringonlaskua, pätkä välillä piirrellen ja väritellen, välillä tabletilla pelaten. Meillä kävi vielä tuuri pöydän kanssa kun kysyttiin onnistuisiko vaihtaa meille varattu pöytä ikkunapöydäksi ja saatiinkin keulasta ikkunan vierestä iso pyöreä pöytä. Mikäpä sen mukavampaa kun kaunis auringonlasku, paljon hyvää ruokaa mistä valita, jaffaa ja oma perhe, kelpaa.


Tukholmassa osui ihanan keväinen ja mukavan lämmin päivä. Käveltiin alkuun Vanhaan kaupunkiin aamupalalle, mikä ei sitten tällä kertaa osunut siihen terveellisimpään, sillä herkuteltiin juustokakuilla ja poika isolla suklaa muffinssilla. No kerrankos sitä. Kierreltiin Tukholmassa rauhalliseen tahtiin ja nautittiin auringosta ja iltapäivällä bongattiin ystävä lounastreffeille. Lounaalle suunnattiin Östermalmille TGI Fridays:iin, olin halunnut tuonne jo pitkään mutta aina jotenkin paikka jäänyt käymättä. Eikä varmaan tule ihan heti mentyä uudestaan, oli vähän pettymys. Hamppari oli ihan ok mut ei mikään kehuttava. Omassa hampparissa se jauhelihapihvi oli melko paksu ja muutamasta kohdasta jäänyt niin vaaleanpunaiseksi, että jäi syömättä ne kohdat. Muutenkin vielä illalla nousi niitä hampparinmakuja närästyksen avustaman takas suuhun, ei kiva.


Östermalmille mentiin tällä kertaa sen takia, koska muistin jostain, että sieltä löytyy Ladureen myymälä. Vähän toivoin, että sieltä olisi myymälän lisäksi löytynyt myös Ladureen kahvila mutta kiva oli myös tuo myymälä. Päivä alkoi olemaan jo sen verran pitkällä, että ei oltaisi edes ehditty jäädä kahville, sillä edessä oli vielä kävelymatka takas laivalle. Pojalle yllätyksenä haettiin siis pieni boksi macaronseja mukaan, toinen kun niistä tykkää niin älyttömästi.


Päivän aikana käveltiin maissa reilu 8km ja poika käveli sen täysin kitisemättä ja kun sitä olisi voinut kuvitella, että sen jälkeen olisi väsyttänyt niin turha toivo. Laivan lähtiessä käytiin kannella kahvilla ja poika juoksi sen koko ajan kantta ympäri. Vanhemmat vaati saada pienen lepohetken hytissä ja poika malttoi myös hetken olla paikallaan, tosin pelaten mutta kuitenkin. Ilta sitten vierähtikin muuten aika pitkälti leikkihuoneessa, missä poika juoksi muiden lasten kanssa niin, että hiki vaan valui ja posket hehkui punaisina. Mieli tekisi taas jokunen sana kirjoittaa tästä laivan leikkipaikasta ja lähinnä siitä, miten toiset vanhemmat vaan jättävät lapset sinne ja menevät itse mielummin istumaan siihen kahvilan puolelle sen oluen kanssa mutta ehkäpä jokainen jo tietää mun mielipiteen asiasta niin antaa olla. Taas tälläkin risteilyllä nimittäin näkyi muutamia aika hurjia tapauksia, kun kieli juuri ja juuri taipui suussa komentamaan omaa lasta nukkumaan, eikä ihan jalat pystyneet suunnistamaan suoraan, eikä heillä tosiaankaan ollut tietoakaan lastensa puuhista siellä leikkihuoneessa mutta eipä siitä nyt sitten sen enempää.

Kaiken kaikkiaan oli ihan onnistunut reissu, vaikka kaikkea pientä siellä ehtikin sattua, kuten mm. ongelmia hytin kanssa, kinastelua ja kiusaamista leikkipaikalla, eikä poika edes nähnyt koko reissun aikana Ville Viikinkiä, mutta kaikesta huolimatta hyvä mieli jäi ja maku (käytiin vikana aamuna vielä buffassa aamupalalla) ja ehkä sitä kohta vois alkaa jo suunnittelemaan uutta reissua.

2 kommenttia:

 1. Moi pakko kysäästä että kuinka paljon maksaa tänä päivänä nooh laivaristelyt,kun oon ny puhunu miehelleni että kesällä lähettääs?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, sori kun vastaaminen on kestänyt!!
   En ikävä kyllä osaa sanoa yhtään noista hinnoista, kun ollaan viime vuodet menty aika tehokkaasti erilaisilla ilmaisristeilyillä ja meillä kun aina vielä se invahytti. Kannattaa vilkasta laivayhtiöiden sivuilta, sieltä löytyy hinnat ja voi vertailla eripäivien lähdöille ja eri hyttiluokille.

   Poista