lauantai 20. kesäkuuta 2015

Kesäharrastukset

Pojan kesäharrastukset alkoi toukokuun alussa ja nyt ollaan niistäkin jo kesälomalla. Jotenkin koomista, kun kesäharrastuksista on kesätauko. Tosin, se on kyllä ihan hyvä juttu, en valita.

Poika halusi tänäkin kesänä samaiseen futiskouluun, missä oli jo viime kesänä. Ei meidän pojasta ole kuitenkaan ihan Messin seuraajaksi mutta on ne taidot jo viime kesästä jonkun verran parantuneet. Treeneissä näkee hyvin ne lapset, ketkä ovat syntyneet lähestulkoon futispallo jalkaan ja sitten on nämä kenelle se ei ihan niin luontevaa ole, ero voi olla hurja jo tämän ikäisillä. Pääasia, että lapsilla on hauskaa ja tykkäävät käyvät treeneissä. Treenit kestää 45min ja osa ajasta on sitä pallon käsittelya ja sen kanssa harjoittelua, osa ajasta on taas enemmän leikkimistä, hippaa, temppurataa ja muuta vastaavaa, lopussa aina vielä pieni peli. Meidän pojan kohdalla en usko, että raskainta on se juokseminen ja liikkuminen, vaan se keskittyminen, se tuntuu olevan haastavaa. Mutta sama tuntuu koskevan muitakin futareita tuolla.


Futiksen lisäksi pojalle saatiin kesäksi temppukoulu, ja mikä parasta niin tämä temppis on siis ulkona. Suomen kesään ei ehkä se ihanteellinen mutta ainakin tämä alkukesä on säästytty ihan pahimmilta kaatosateilta, vaikka kastuttu on monta kertaa. Temppis on ollut tosi kiva. Tämä temppis on saman järjestäjän kun tuo futis, Liikuntaleikin ja treenit kestää täälläkin sen 45min. Temppiksessä aika on jaettu kolmelle ohjaajalle, niin että joka kerta kolmessa pisteessä harjoitellaan vähän erilaisia juttuja. Paljon vielä tietysti painottuu leikkimiseen ja hippaan, sekä erilaisiin juoksuleikkeihin mutta myös sitä temppurataa ja uusia juttuja on tullut paljon. Temppiksessäkin se haastavin osuus on se keskittyminen ja välillä tuntuu, että treenit saisi olla tuplamittaiset, että sitä virtaa saataisiin purettua riittävästi.


Futiksessa jaettiin viime vuoden tapaan pienille futareille mitallit nyt ennen juhannusta ja ennen kesätaukoa, ja onneksi ne jaettiinkin jo tokavikalla kerralla, millon ilma oli siedettävä, päin vastoin nyt kun mitä se oli nyt vikalla kerralla just ennen juhannusta, vettä tuli niin paljon, että poika ei halunnut edes lähteä treeneihin, vaikka ei yeensä vesisateesta välitä. Mitalli on tietysti iso juttu ja siitä oltiin ylpeitä. Iloinen yllätys oli kun vielä temppiksessäkin jaettiin vikalla kerralla kaikille yllätykseksi mitallit. Kultamitallien tuloa ei vaan voi estää.


Kesäharrastukset on meillä ihan ehdoton juttu, poika pääsee purkamaan energiaa ikäistensä kanssa. Aina en vaan tiedä, että onko tämä kaksi kesäharrastusta edes riittävästi vai pitäisikö niitäkin olla enemmän. Onneksi tosin kesällä energiaa on kiva käydä purkamassa myös leikkipuistoissa kavereiden kanssa, sekä ollaan uimakoulun päättymisen jälkeen käyty nyt kerran viikkoon myös uimassa perheen kesken. Vähän uintiharjoittelua, paljon vesileikkejä, vesihierontaa ja rentoutuminen saunassa. Mikä parasta, pojat on mennyt yhdessä miesten puolelle ja oon saanut pitkästä aikaa olla pukkarissa ja suihkussa ihan itsekseen, luksusta.


Ja kohtan saakin alkaa suunnittelemaan jo ensi syksyn ja talven harrastuksia, hmmm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti