torstai 4. kesäkuuta 2015

Kevätjuhlaa

Meillä alkoi viime viikolla ns. kesäloma, tai ainakin kaikki nuo talven aktiviteetit pojalla loppui tai jäi kesälomalle. Temppukoulu loppui tosin jo huhtikuun lopussa mutta viime viikolla loppui kaikki loput. Tiistaina oli kerhossa kevätjuhla. Saatiin hyvissä ajoin kerhosta ilmoitus tästä kevätjuhlasta, tunnin kevätjuhlasta. Maanantaina vielä kerhotäti muistutti kevätjuhlasta ja miten sinne saa tuoda itse nyyttäreiden tyyliin tarjottavia, mikäli siltä tuntui. En tosin tiedä missä kohtaa se juhla oli mutta tunti siellä oli väkinäistä ja kiusallista ja sitten pikkuhiljaa väen vähentyessä meno rentoutui. On ehkä rumaa sanoa, mutta ankeimmat kevätjuhlat ikinä, enkä niitä haluaisi edes juhliksi kutsua, ennemminkin yhteiset kahvit vanhemmille kerhon päättymisen kunniaksi.


Itsellä on aina ollut jotenkin ajatus, että kevätjuhlissa lapset esiintyy vanhemmille, laulavat ja esittävät jotain. Niin oli aikaisemminkin kevätjuhlissa. Nyt meillä oli todella pienellä porukalla, todella kiusallisia leikkejä kaikki yhdessä. Voin rehellisesti myöntää, että en ollenkaan tykkää näistä yhteisistä leikeistä ja lauluista, ei oo se mun juttu. Jos en väärin tulkinnut muita ympärillä olleita vanhempia ja mummoja niin ei tainnut oikein kukaan innostua ja nauttia tästä. Ei edes ne lapset. No tämän kiusallisen ja vaivaannutaneen leikkituokion jälkeen oli vielä kahvit ja lapsille jäätelöt. Jäätelöt oli tosiaan ainoat mitä lapset sai tänä vuonna. Toissa vuonna sai ruusut ja kortin, missä jokaiselle lapselle oli kirjoitettu oma runo. Viime vuonna sai kansion missä oli kerättynä omat piirrustukset, mitä ei vuoden aikana oltu vielä kotiin annettu, sekä pienet pussukat, missä oli jotain pientä sisällä, kuten kortti ja karkkirasiat.


Kerhon kevätjuhlan paras osuus oli kun lapset sai vielä leikkiä yhdessä ja nauttivat siitä. Meidän pojan lisäksi ensi syksynä ryhmässä ei nimittäin enää monikaan jatka, kaikki pojan parhaat kaverit lähtee pois, päiväkoteihin ja eskariin. Nyt siis viimeiset yhteiset leikit. Pidot parani vielä kun väki väheni entisestään ja poika sai jäädä leikkimään ihan rauhassa kahdestaan parhaan kerhokaverinsa kanssa. Se kevätjuhlat eka tunti tuntui kestävän ikuisuuden mutta ne seuraavat kaksi tuntia meni jo ihan huomaamatta.


Keskiviikkona oli ensin aamupäivästä vika tanssitunti ja meidän pojan kohdalla todellakin vika tunti siinä ryhmässä ja samaisen opettajan kanssa, syksyksi pitää etsiä uusi ryhmä. Vikalla tunnilla oli myös avoimet ovet vanhemmille ja päästiin seuraamaan vähän millaisia tunnit ovat tässä keväällä olleet ja saatiin näyte kaikista niistä taidoista mitä siellä oli harjoiteltu. Samalla myös pienet tanssijat sai todistukset tanssitunneista ja opettaja lahjottiin kukkasin ja itsetehdyllä kortilla. Tässä oli jo huomattavasti enemmän sitä kevätjuhlan fiilistä ja ainekset isompaakin itkujuhlaan, mutta ihme kyllä ilman kyyneliä selvittiin.


Illalla vielä oli uinnissa vika kerta ja vikan kerran kunniaksi altaassa vaan leikittiin ja riehuttiin vapaasti. Edellisellä viikolla annettiin vielä viimeisiä suorituksia uintimerkkeihin ja poika sai suoritusmerkinnän seuraavasta merkistä, nyt on siis alkeismerkki suoritettuna ja syksyllä aloitetaan kova treenaaminen seuraavaa merkkiä ajatellen, missä taitoa pitää olla jo melko paljon enemmän.


Eli nyt ollaan teoriassa kesälomalla. Paitsi, kesäharrastukset tosin alkoi jo toukokuun alussa ja juhannukseen asti on vielä niitä, ennen kun sieltäkin alkaa kesäloma heinäkuun ajaksi ja elokuussa taas jatkuu. Kesäloman suurin pähkäily taitaa kuitenkin olla, kesäloman suunnittelun lisäksi, pähkäily ensi syksyn harrastuksista ja suunnitelmista. Saadaanko kaikki vanhat harrastukset jatkumaan ja onnistuisiko vielä lisäksi jotain uutta?


Ihanaa kesää ja kesälomaa kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti