maanantai 28. joulukuuta 2015

Tallinnassa joulumarkkinoilla

Jos ei jo muutenkin ollut kiire jouluvalmisteluiden kanssa niin päiväreissu Tallinnaan joulumarkkinoille pari päivää ennen aattoa oli varmasti mitä loistavin keksintö. Kun matkaa varattiin joskus siinä joulukuun alussa ajatus oli hyvä mutta toteutus hetkellä muutaman kerran mietittiin, että mitäköhän ollaan varatessa mietitty. Mutta kun matka oli maksettu niin olihan se lähdettävä. Ja olihan se ihan mukava lähteä laivalle buffettiin syömään ja Tallinnaan joulumarkkinoille, ei siinä valittamista ollenkaan.


Menomatka istuttiin lähes kokonaan buffetissa syömässä Viikkarin joulupöydässä, joten se laivamatka meni todella kivuttomasti. Laivamatkalle kuuluu ehdottomasti tuo buffetissa käynti, on se vaan niin helppoa ja huoletonta, useasti myös melko herkullista.


Joulumarkkinoilla mentiin saman tien kuumalle glögille ja ihmettelemään päivälevolla olleita poroja. Hyvin huomasi glögeissä eron alkoholittomassa ja terästetyssä, sillä siinä kun terästetty glögi oli juomalämpöistä niin alkoholiton vielä lähes kiehui mukissa ja poltti suun hienosti. Kaikkia kojuja ei lähdetty markkinoilla kiertämään, kun todettiin, ettei siellä taida nyt tällä kertaa meille mitään löytyä. Sen sijaan matkalla takaisin satamaan tehtiin pieni piipahdus Viru Keskukseen Kaubamajan leluosastolle, mistä poika sai omilla rahoillaan ostaa itselleen jotain kivaa.


Aika Tallinnassa meni ihan liian nopeasti, muutama lisätunti olisi kelvannut. Paluumatka laivalla istuttiin laivan keulassa olleessa tanssipaikassa, mistä myös lasten leikkipaikka löytyi. Paikka oli muuttunut hurjasti sitten viime kerrasta kun muistan, nyt enemmänkin kahvilatyyliseksi siitä juottolatyylisestä. Tansseja ei siellä nyt ollut, jos ei lasten jouludiskoa lasketa vaan koko kotimatkan oli lapsille järjestettyä ohjelmaa, mikä oli tosi kiva. Pojalla menikin koko paluumatka leikkiessä muiden lasten kanssa, sekä välillä katsomassa lastenelokuvia yhdessä huoneessa. Pöydässä ehti käydä vain silloin tällöin ottamassa nopean huikan vähän juotavaa, että jaksoi taas mennä selkämärkänä riehumaan. Joulupukkikin laivalla oli mutta poika totesi heti ensisilmäykseltä, että kyseessä oli huijaripukki, eikä jaksanut kiinnostua pukista yhtään enempää. Ville Viikinki tatuoinnit taas kelpasi hyvin ja tatuointia varjellaan vieläkin kädessä, ettei vaan pääsisi kulumaan.


Kaiken kaikkiaan siis oikein kiva reissu ja päivä meni tosi vauhdilla. Kannatti ehdottomasti käydä, vaikka reissu lisäsikin sitä joulukiirettä muille päiville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti