tiistai 22. joulukuuta 2015

Viikonlopun joulufiilistelyt

Viikonloppu meni aika joulufiilistelyissä, joulumarkkinoita, joulubiisejä, lisää markkinoita, paljon joulumarkkinoita, joulukoristeita, joululeffaa, pipareiden paistoa, joulukuusen ostoa ja niin edelleen. Siis just niinkun pitääkin olla tässä joulun alla, tykkään. Vielä kun saisi vuorokauteen lisää tunteja ja muutaman lisäpäivän vielä tähän ennen aattoa ni kaikki olis hyvin ja ehtis hyvin hoitaa ja tehdä kaiken. Ja mahdollisesti ehtis vielä nukkua jossain välissä, nyt on tingittävä siitä nukkumisesta.


Perjantaina mentiin käymään Kaapelin joulutapahtumassa. Myyjäisistä löytyi vaikka mitä kivaa, eikä kotiin lähdetty tyhjin käsin. Pojalle ostettiin joulupeli ja itselle kaikkea ei-niin-tärkeää-mutta-kivaa, se puinen voiveitsi taisi olla se hyödyllisin ja sekin kaupanpäällinen. Kaapelin yläkerrassa sai askarrella joulukortteja ja sieltähän ei meinannut saada poikaa enää jatkamaan matkaa. Ja voi sitä glitterin määrää, se oli selkeästi sitä parasta.


Lauantaina aloitettiin päivä Teurastamon joulutapahtumasta. Myyjäisiä ei jaksettu kauheasti kiertää kun väkeä oli niin paljon liikkellä, eikä äkkiseltään silmiin osunut mitään mikä olisi kiinnostusta herättänyt sen enempää. Teurastamon pihalla sai tehdä pihan joulukuuseen koristeita ja se oli taas se paikka mihin poika jämähti. Ja mikäs siinä ulkona auringonpaisteessa ollessa, kun kerrankin oli kaunis aurinkoinen ilma. Kesken pojan askartelujen vieressä alkoi Tiernapoikien esitys ja olihan se seurattava. Poika näki ekaa kertaa Tiernapojat ja hienosti jaksoi seurata.


Teurastamolta lähdettiin keskustaan ja Tuomaan markkinoille. Tosin matkalla tehtiin pieni mutka kun kuultiin Sillanpään vielä esiintyvän Stockan kellon päällä. Näin tästä aikaisemmin mainoksen mutta kuvittelin, että esitys kestää vain pienen hetken, muutaman biisin ja yllätys oli melkoinen kun Sillanpää esiintyikin tunnin. En kuulu ihan niihin Sillanpään suurimpiin fanittajiin mutta onhan se pakko myöntää, että Sillanpään Valkeaa unelmaa on todella kaunis joulubiisi, aivan ihana ja oli ihan huippua, että se myös ehdittiin kuulla.


Tuomaan markkinoilla kierrettiin kojut läpi ja ihasteltiin sekä fiilisteltiin tunnelmaa. Paikalla oli todella paljon väkeä ja paljon ihastelevia turisteja ja oli kiva huomata, että markkinoilla oltiin liikkeellä hyvällä mielellä. Tuomaan markkinoilla oltiin ehkä panostettu tänä vuonna ihan oikeasti jo vähän enemmän ja mikä iloinen yllätys oli esimerkiksi kaiuttimista soineet joululaulut, tykkäsin todella paljon. Markkinoilla törmättiin myös muutamiin tuttuihin, mikä aina on piristävää. Ajatus oli jäädä markkinoille glögille ja pojan kenties käydä karusellissa, mutta kun jonot molempiin oli sen verran kovat ja nälkä alkoi olla myös jo melko kova niin lähdettiin yhden uuden tontun kanssa kotiin. Ja jäihän meille näin enemmän aikaa kotona katsoa joululeffaa ja leipoa pipareita, ei sekään huono ollut.


Sunnuntaina oli taas vuorossa Paavalin kirkossa Snygeimmät joulubiisit. Oltiin J:n kanssa edellisen kerran tuolla kuusi vuotta sitten, eli ennen poikaa ja siitä asti on ollut puhe, että mennään uudestaan, nyt päästiin. Poikaa ei otettu mukaan, koska haluttiin päästä nauttimaan tapahtumasta ja kun tiedossa oli, että kirkko tulee olemaan ihan täynnä niin olisi ollut turhan haastava paikka pojalle. Ja kirkko tosiaan oli aivan laitojaan myöten täynnä. Itsekin istuin koko tapahtuman ajan J:n sylissä, kun en halunnut mennä minnekään seinän viereen yksinään seisoskelemaan. Ja olihan meillä aika hyvä paikka, siinä ihan eturivien tuntumassa. Snygeimmät joulubiisit oli tosi onnistunut ja mukava tapahtuma. Harvoin näkee kirkkoa noin täynnä ja kuulee lähes koko kirkon purskahtavan nauruun samaan aikaan, niinkuin nyt kun jouluevankeliumi luettiin stadin slangilla. Ihan loistava tapahtuma.


Jotenkin tuntuu, niin hassua kun se onkin, että joulu pääsee taas yllättämään, miten nopeasti se onkaan taas tulossa. Se ei tosiaan pitäisi olla mikään yllätys, mutta jotenkin tuntuu, että taas sitä havahtuu joulun tuloon ihan liian myöhään. Niinkun alussa jo mainitsin, niin nyt pitäis tosiaan saada vuorokauteen lisää tunteja ja vielä muutamia ylimääräisiä päiviä niin ehtisi tehdä kaikkea mitä haluaisi. Mutta nyt se mentävä näillä ja seuraavaksi suunnataankin Tallinnaan joulumarkkinoille.

Rentoa ja riemukasta joulun odotusta, ei enää montaa yötä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti