perjantai 1. tammikuuta 2016

Vuosi vaihtui

Hyvää uutta vuotta 2016!

Toivottavasti kaikilla on mennyt vuodenvaihde mukavasti ja siitä on selvitty hengissä ja ehjinä. Jotenkin tän uudenvuoden kanssa oli vähän sama juttu kun joulun kanssa, se tuli ihan liian nopeasti. Suunnitelmat oli ajatusasteella ihan hyvät mutta se toteutus oli taas vähän heikkoa ja sit ne varasuunnitelmat puuttui kokonaan.

Suunnitelma vuoden vikalle päivälle oli, että käydään lounaalla Hard rock cafessa ja jatketaan siitä päivää Suvilahteen Kattilahallille lasten tapahtumaan. Illalla sitten kotona rennosti herkkuja syöden, ehkä joku leffa ja katsomaan raketteja.


Aamupäivällä tarkastettiin HRC:n nettisivuilta ja facebookista, että lounas on ihan normaalisti, eikä mitään poikkeavaa mainintaa ollut. Vielä ennen kun lähdettiin ajamaan stadiin tajuttiin, että pitää koukata apteekin kautta, mikä toi kivasti ylimääräisen kiireen. Matkalla stadiin päätettiin vielä soittaa HRC:hen, tuli tunne että soitetaan vaikka oltiin jo melkein perillä. Joku jannu vastas skidisti hölmistyneenä itsekin, ettei mitään lounasta ollut. No mutta kiva. Lounasaika alkoi olemaan jo muutenkin lopuillaan ja nälkä oli ihan kamala, joten mentiin siitä mistä aita on matalin eli Burger King. Harmitus oli tosi kova mut ajateltiin et ei kai se nyt haittaa, siellä lastentapahtumassa on sit kivaa ja pääasia et saadaan edes jotain syötyä. Olis ehkä voinut jo siinä vaiheessa arvata miten päivä jatkuu, nimittäin kun päästiin Kattilahallin pihalle oli jono sisälle ehkä noin tunnin mittainen, aivan järkyttävän pitkä. Noustiin autosta ihmettelemään touhua hetkeks siihen pihalle ja käytiin ihan vähän ovella kurkkimassa ja todettiin, ettei kyllä jäädä siihen pihalle jonottamaan, koska siinä on myös riski, ettei ehditä sisälle kun hädin tuskin kääntymään ennen sulkemista ja jäädytään turhaan pihalla. Mentiin välillä käymään Jumbossa ja ajateltiin, että ajetaan takas seuraaman ilotulitusta, mutta kuten arvata saattaa ja päivän teemaan sopii niin missattiin sit lopulta myös se ilotulitus. Pah. Mut pääsin käymään vähän aleissa ja pojat pelikaupoilla, jotain hyvää siis.


Loppuilta meni ihan rauhassa, kun katottiin vähän junnujen lätkämatsia, koristeltiin juustokakkua uudenvuoden teemaan sopivaksi, herkuteltiin niin, että meinas jo tulla huono olo ja käytiin haukkaamassa happea parin tunnin iltalenkillä samalla ilotulituksia katsastellen. Poika ei jaksanut enää puoleen yöhön valvoa vaan simahti melko nopeasti ulkoilun jälken, joten katottiin puolen yön ilotulitukset J:n kanssa partsilta. Oli ihana vetää yökkärit päälle jo hyvissä ajoin, paksut villasukat jalkaan, villatakki päälle ja partsille ihailemaan ilotulituksia. Ja sen jälkeen jämähdettiin tuijottamaan Netflixiä pitkälle aamuyöhön, mikä saattoin ehkä aamulla hieman kostautua.


Vuoden vika päivä ei siis mennyt ihan nappiin, ei niin kun piti mutta lopulta siitä tuli kaikesta huolimatta ihan kiva päivä. Jotenkin se tuntuu kuvastan koko viime vuotta hyvin. Samoin se jatkuva taistelu ja vääntäminen pojan kanssa. Tänään tosin siihen pahimpaan kiukutteluun taisi löytyä syy, kun pojalle päivän mittaan on selkeästi puhjennut flunssa, kunnon räkätauti ja yskä. Ei ollenkaan mukava tapa aloittaa uuttavuotta, vaikka on aika helpottavaa että löytyi joku tekijä selittämään edes hieman tuota jatkuvaa kiukuttelua.


Uusi vuosi aloitettiin meille aika rennolla päivällä. Ensin tietysti nukuttiin pitkään ja aamupala (heti puolen päivän jälkeen) aloitettiin luonnollisesti korkkaamalla pullo kuohuvaa eli Cars mansikkakuohuvaa ja siihen seuraksi vähän kroisantteja, mansikkahilloa ja tuoreita mansikoita. Ja tietysti vadillinen aamukahvia. Ja jotta makea ei loppuisi kesken, niin maisteltiin vielä perään vähän sitä edellisenä iltana koristeltua juustokakkua mummin kanssa. Oli muuten aika öklö-olo sen jälkeen. Myöhemmälle iltapäivälle meillä oli vielä ystävien kanssa varattu leffaliput ja käytiin katsomassa Tenavat. Leffa oli ihan hyvä, lapset varsinkin tykkäs mutta meillä aikuisilla oli jotenkin lieviä vaikeuksia pysyä leffassa hereillä. Missään vaiheessa ei oikein voinut lopettaa poppareiden syömistä, kun heti meinas alkaa silmät lumpsaamaan ja muutaman kerran sai  J:tä tökkiä kyynärpäällä hereille.

Täällä uusi vuosi alkaa siis pojan hoivaamiselle ja lääkitsemisellä, sillä kohta lähdetään reissuun, eikä sinne kukaan halua lähteä kipeänä. Meidän pitäis muuten aloittaa malarialääkkeiden ottaminen ihan kohta ja vähän jännittää, koska niin monesta paikkaa on saanut lukea ja on varoiteltu haittavaikutuksista, aika hurjistakin sellaisista. Onko kellään kokemuksia? Hiukan ahdistaa kun vielä koko perhe "joudutaan" lääkitys ottamaan ja luonnollisesti vielä samaan aikaan.

Niin ja hei, nyt on vissiin se aika kun taas saan sanoa KIITOS kaikille lukijoille viime vuodesta. Kiitos siitä, että jaksatte käydä lukemassa, välillä fb:ssä ja ehkä jopa instassa tykkäilemässä ja täällä kommentoimassa. Ne on kaikki mulle isoja asioita, joten kiitos siitä ja toivottavasti pysytte mukana tulevankin vuoden, vaikka postaustahti on nykyään vähän mitä sattuu. Jos ette vielä oo muuten käyny facebookissa tykkäämässä blogin sivuja, niin käykää ihmeessä. Silloin kun blogi ei itsessään päivity niin tiuhaan niin fb:tä päivittelen aina pienillä jutuilla. Ja instasta päivittyy kaikkein ahkerammin ja siellä  pystyy seuraamaan kuvien perusteella touhuja.

Kiitos siis kuluneesta vuodesta ja onnellista, sekä antoisaa vuotta 2016! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti