tiistai 4. lokakuuta 2011

Markkinoilta uusiin kiippareihin

Sunnuntaina lähdettiin käymään pitkästä aikaa markkinoilla. Hakaniemen torilla on joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina markkinat, joten sinne. Mitään tiettyä ei oltu etsimässä, kunhan lähdettiin viettämään aurinkoista sunnuntaita ja katselemaan.Saaliiksi markkinoilta jäi lämmin kupillinen lohikeittoa ja jälkkäriksi kahvi ja muurinpohjalettu, mmmm! Markkinoilla ei mitään kauheaa tungosta ollut, myyjiä ei riittänyt kattamaan edes koko torin aluetta eikä asiakkaitakaan ollut joka kojulle. Toisaalta oli kiva, että oli väljää niin oli mukavampi liikkua ja oli kivempi katsella mutta toisaalta, ehkä se markkinoiden tunnelma hieman kärsi. Tosin koska kauppatorilla oli samaan aikaan silakkamarkkinat ja Tikkurilassa isot maalaismarkknat niin suurin osa oli varmastikin suunnannut sinne.Eilinen oli omalla tavallaan aika rankka päivä. Haettiin pojan kanssa äitini ja tämän sisko kyytiin ja mentiin kukkakauppaan tilaamaan kukat ukin hautajaisiin. Oli melko helppo valita oma hautakimppu, kun suurin piirtein jo tiesin mitä kukkia haluaisin ja mitä värejä. Saatiinkin kaikki melko nopeasti tilaukset tehtyä ja kimpuista tulee varmasti hienot ja kaikista hyvin erilaisia ja erivärisiä, niin kuin oli tarkoituskin. Myöhemmin illalla vielä mietittiin kukkakimppuihin tulevat tekstit ja tervehdykset. Se oli rankkaa ja vaikeaa mutta onneksi kuitenkin kaikki löydettiin omanlaisemme ja sopivat tekstit.

Ihana äitini lupasi myös värjätä hiuksista juurikasvun piiloon, joten piti käydä ostamassa hiusväriä. Se ei muuten kauhean helppoa ollut, varsinkaan kun en tarkkaan edes tiennyt minkä väriset haluaisin hiuksista, muuten kuin siis ruskeat. Kun on reilusti yli kymmenen vuotta värjännyt hiuksia punaiseksi ja katsonut aina vain niitä punaisia sävyjä, niin olin aivan parka yrittäessäni arpoa niiden ruskeiden värien kanssa. Varsinkaan kun en edes oikein varmaksi tiennyt, minkä ruskean sävyn haluaisin. Huomasin, että automaattisesti silmät aina harhailivat katselemaan punaisia ja punertavan sävyjä, vaikka tarkoitus oli ettei hiuksista kauhean punertavia nyt tehtäisi.
Ja eihän se värjäys nyt sitten ihan oppikirjan mukaan mennyt, väri ei nimittäin tarttunut siihen juurikasvuun kauhean hyvin. Noh, muualle hiuksiin saatiin hieman ryhdikkäämpi väri sekä kiiltoa, eikä se juurikasvukaan nyt niin pahasti enää sieltä loista mutta kyllä tälle taas aika pian pitää jotain tehdä!


Aikaisemmin mainitsinkin jo, että posti kiikutti meidän kisulle uuden kiipparin. Eilen se kiikutti vielä toisenkin kiipparin eli kyllä vanhan neidin nyt kelpaa kahden uuden kiiparin kanssa. Olkkariin tilattiin uusi kattoon asti ylttävä, jotta kissa pääsee pientä miestä karkuun korkeuksiin ja tuonne vaipanvaihtohuoneeseen tilattiin kiippari, minkä päältä kisuli voi lintuja bongailla ja takapihaa vahtia. Eikä epäilystäkään, etteikö kissa olisi hyväksynyt uusia kiippareitaan. Tuohon isompaan hypättiin jo kasaus vaiheessa tutkimaan ja kynsimään ja pienempikin piti testata heti kun oli kasassa.
1 kommentti: