perjantai 4. marraskuuta 2011

Terveisiä Tukholmasta!

Melkein on viikko ehtinyt vierähtämään viime postauksesta. Tarkoitus oli alkuviikosta jotain kirjoitella ennen kun lähdettiin Ruotsissa käymään mutta ylläri ylläri aikaa ei ollut yhtään ylimääräistä sekunttia niin postaus jäi.

Tiistaina lähdettiin siis risteilemään Tukholmaan päin. Mitään erityistä asiaa ei laivalle tai ruotsiin ollut, lähdettiin vain ystävää moikkaamaan tukholmaan ja laivalle herkuttelmaan kun hytti saatiin lähes ilmaiseksi. Menomatkalla käytiinkin buffetissa syömässä ja vaikka se tarjonta ei ehkä mitää gourmeta ole, niin kyllä oli masut taas niin täynnä sinä iltana. Ja mikä tärkeintä niin pieni mieskin sai masun täyteen seisovassa pöydässä ja suurinta herkkua oli selvästikin nakit ja lihapullat, ruotsalainen maito ei taas maistunut ollenkaan.


Pienelle miehelle laivalla oli aikas paljon kaikkea uutta ja jännää, kuten pallomeri ja isot maskotit Ville Viikinki ja Smurffi. Pallomeressä oli ihan kivaa mutta Ville Viikingin ja Smurffin tapaaminen oli jo todella jännää, niitä suostuttiin seurailemaan vain matkan päästä. Myös paluumatkalla hankittu tatuointi oli aika jännittävää, joku voisi jopa väittää että pelottavaa.

Hah, toi pallomeren ikäraja, pitää olla vähintään 0 vuotta, just just.Syömisen lisäksi matkalla juotiin kahvia. Noh, laivalla se kahvi on mitä on, sai sillä aamun käyntiin. Kunnon aamukahvit käytiin juomassa samaisessa kahvilassa keskustassa, missä on käyty jo useampina viime kertoina, Helmer´s caféssa. Paikka on aivan ihanan pieni ja tunnelmallinen ja siellä on tiskillä aina herkkuja vaikka kuinka paljon. Tällä kertaa kahvi ei ollut niin kovin kehuttavaa mutta se tuorepuristettu appelsiinimehu oli aivan taivaallista. Sitä olisi juonut vaikka kuinka paljon, mehu myös maistui pienelle miehelle.


Myöhemmin päivällä käytiin tuon paikallisen ystävämme kanssa kahvilla toisessa paikassa missä oli todella herkullisen näköinen leivos/pullatiski, mistä sitten kiireissämme valittiin herkkuja. J ja ystävämme ottivat jonkinlaiset suklaaleivokset ja itse otin marjapiirakan. Tuo suklaaleivos ei kuulemma ollut niin kauhean hyvää mutta tuo oma marjapiirakkani oli tosi herkkua, huomattavasti parempaa kuin se kahvi siellä!Outoa kyllä maista ei tullut shoppailtua mitään, vaikka muutamissa kaupoissa ehdittiin koluta. Kaikki reissun shoppailut suoritettiin tylsästi laivalla. Olen aina aikasemmin ollut sitä mieltä, että Guessiä en itselleni halua, mutta kuinkas kävikään. No nyt on minullakin sitten Guessin tavaraa, ei siis kannattaisi sanoa "ei koskaan", kun se ei koskaan tunnu pitävän. ;) Ryppyrasvojen ja meikkivoiteen lisäksi laivalta jäi vielä muutama superalessa ollut Espritin paita matkaani. (tosi yllättävää!)

Kahvista kun nyt on jonkusen kerran jo mainittu, niin täytyy ihan mainita kun tänään käytiin Tokoinrannassa Cafe Pirittassa kahvilla. Siellä nimittäin sai todella pahaa kahvia. Ensimmäisen latten, jonka sain J kävi palauttamassa, eikä se seuraavakaan mitään herkkua ollut. Mutta tuo jotenkin sopii tämän päivän teemaan kun tänään on ollut sellainen päivä jolloin mikään ei tunnu onnistuvan ja jatkuvasti vain väsyttää.

Nyt kuitenkin nollamaan tämän päivän kaikki epäonnet ja väsymys, ja kynttilöitä hieman lämmittämään, glögi kuumenemaan ja tämän syksyn ensimmäiset joulutortut uuniin paistumaan. Rauhallista huomista pyhäinpäivää kaikille! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti