perjantai 4. toukokuuta 2012

LA Downtown ja LAPD

Tiistaina lähdettiin käymään LA Downtownissa. En tiedä mitä odotin kaupungilta, korkeita taloja ja kauppoja mutta hieman kuitenkin yllätyin siitä mitä se oli.


Tosin, me ei ehkä oltu ihan parhaana mahdollisena päivänä liikkeellä, sillä juuri tiistaina 1.5. järjestettiin general strike. Suoraan lainatakseni Striken lehtisestä " ALL OUT MAY 1 GENERAL STRIKE! NO WORK! NO SCHOOL! NO CORPORATE COMMERCE! TO THE STREETS FOR HUMAN RIGHTS,PEACE, EQUITY & JUSTICE! JOIN THE FOUR WINDS PEOPLES POWER CARAVANS!".

"Legalize LA"

Kadut olivat paikoitellen hyvin autioita, kun taas toisissa paikoissa väkeä oli sitäkin enemmän. Yksi mikä oli kaduilla hyvin edustettuna oli LAPD. Poliisiautoja meni vähän väliä pitkissä letkoissa pillit päällä ja taivaalla pörräsi useita helikoptereita. Unohtamatta tietenkään niitä kaikkia jalkaantuneita kyttiä. Siinä vaiheessa iltaa kun poliisit alkoivat tulla vastaan mellakkavarusteissa, niin me todettiin parhaaksi suunnata autolle ja takaisin turvallisemmille vesille.

Käytiin syömässä ravintolassa, missä sai rakentaa itse oman hampparinsa ja tuli muuten hyvä hamppari, NAM!

Päivä oli jännä ja nyt tosiaan on yhtä kokemusta rikkaampi jälleen, mutta sinänsä harmi, ettei päästy näkemään sitä normaalia LA Downtownin arkea. Suurin osa kaupoistakin oli tuolla siis kiinni, joten kaduilla oli tosiaankin tyhjää välillä.


Kotimatkalla pysähdyttiin vielä outleteissä vähän pyörähtämässä. Oltiin niin myöhään liikkeellä, että kaupat oli menossa jo kiinni, ettei paljoakaan ehditty katsella ja se harmitti. Miksi Suomessa ei voi olla samanlaisia outlet ostareita?!? Tosin mietittiin J:n kanssa, ettei ne varmaan menestyisi edes Suomessa, sillä hintatasoa ei varmaankaan saataisi yhtä edulliseksi kuin täällä on.

2 kommenttia:

 1. Heii, Losin Downtown ei tosiaan ole muuta kuin korkeita rakennuksia ja kodittomia ihmisiä. Ei siis todella mitään sellasita kuin esimerkiksi Helsingin keskusta.Eli kaupat ja kahvilat löytyvät aivan jostain muualta kuin tuolta, alue ei muutenkaan ole niitä turvallisimpia heti kun aurinko laskee. :(
  Lähinnä Stables Center, sekä Walt Disney konsertti talo jne ovat siellä nähtävänä mutta muuten ei oikein mitään. :) Losissa ei ole juuri yhtä keskustaa vaan kaikilla kaupungeilla on omat pienemmät keskittymänsä joko ostarin tai kävelukadun muodossa.
  Eli kadut ovat aika pitkälti tyhjiä muutenkin, jos ei oteta mukaan töihin meneviä ihmisiä tai sitten esim kultakadulla liikkuvia ostajia.

  VastaaPoista
 2. Heippa, kestipä kauan että sain vastattua tähän, hups!
  Vaikka nähtiinkin Downtownista vain pienen pieni osa, niin silti jossain määrin tykkäsin siitä. Kaupunki tosiaan eroaa paljn tästä tutusta ja turvallisesta Helsingistä ja tarjoaa paljon muuta. Korkeat hienot rakennukset ja siellä kävelevät niin tärkeän oloiset tyylikkäästi pukeutuneet ihmiset tekevät hurjan kontrastin taas siihen toiseen ääripäähän missä näkee niitä rähjistyneitä pari kerroksisia taloja ja kodittomia ihmisiä. Eihän niitä kodittomia ihmisiä ole kiva katsella, mutta muistuttavat elämän nurjasta puolesta.
  Ja onhan Downtown turistille näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka, kaikkine hienouksineen, kurjuuksineen ja jännityksineen. Ehdin myös löytää sieltä useitakin kauniita yksityiskohtia, ihanista palmuista ja kukitetuista seinistä, sekä ympäristöstä poikkeavista rakennuksista.

  VastaaPoista