torstai 10. toukokuuta 2012

Venice Beach ja Santa Monica

Vaikka nyt onkin jo palattu takaisin Suomeen, niin jatketaan vielä noilla reissujutuilla. Oli muuten yllättävän raskasta yrittää postailla reissusta ja loppua kohdenhan nuo postaukset alkoivat hieman jäämään. Mutta minkäs teet, kun koko päivän aamusta iltaan on liikkeellä ja kun lapsen sai nukkumaan, niin ei sitä enää jaksanut kauheasti koneen ääressä istuskella.

Tosin ei sitä aikaa nyttenkään liikaa ole, sillä matkaväsymyksestä pitäisi päästä nopeasti eroon ja koti saada juhlakuntoon, kun viikonloppuna jo juhlitaan pojan 2-vuotissynttäreitä. Meillä olisi siis tiedossa koko viikonlopun juhlaa, kun lauantaina ja sunnuntaina on tulossa vieraita. Onneksi tajusin, ennen matkalle lähtöä hieman miettiä tulevia juhlia ja tarjottavia, että nyt ei tarvitse kun käydä kaupassa ja alkaa leipomaan. Ja tietysti vähän siivota.
Mutta vielä takaisin sinne Kalifornian lämpöön. Yhtenä päivänä hypättiin autoon ja suunnattiin katsomaan elämää Venice Beachillä. Sopivasti osui vielä ihanan lämmin ja aurinkoinen päivä.Venice Beach näytti ihanalta. Ihania pieniä taloja, paljon värejä, kivoja yksityiskohtia, korkeita palmuja ja ihania kasveja ja kukkia. Venice Beach näytti todella rennolta ja iloiselta paikalta, sellaiselta millainen ennakkokäsitys paikasta oli. Voisin ehdottomasti palata tuonne uudestaakin.

Rannalla meno jatkui vielä rennompana ja voi miten hyvälle se piiiiiitkä hiekkaranta ja takana korkeita aaltoja ajoittain pärskinyt meri näytti huojuvien palmujen ja sinisen taivaan kanssa. Täällä tosiaan tunsi olevansa lomalla, kaukana kiireestä ja kiukuttelusta.


Venice Beachilta suunnattiin vieressä olevaan Santa Monicaan. Siellä ei ehditty rantaan asti ennen pimeän tuloa, kun yllättäen jumiuduttiin siihen kävelykadulle mistä kauppoja löytyi vaikka millä mitalla. Jostain syystä itselleni tuo Santa Monica oli jotenkin todella tärkeä paikka ja harmittikin tosi paljon kun visiitti siellä jäi niin lyhyeksi ja vaillinaiseksi. Olisin todellakin halunnut nähdä niin paljon enemmän tästä kaupungista ja päästä käymään myös täällä rannalla. Tänne on ehdottomasti päästä uudestaan ja pidemmäksi aikaa. Ja hyvin paksun lompakon kanssa, sillä niitä kauppoja tosiaan riitti ja valikoimaa löytyi laidasta laitaan. Itse tein muutaman kivan löydön mm. Ed Hardyn liikkeestä, missä oli sopivasti koko valikoima puoleen hintaan, jopa kaikki jo alennetut tuotteet olivat puoleen hintaan.


Venice Beach ja Santa Monica näyttivät vihdoin sitä puolta, mitä Kalifornialta odotettiin ja lähdettiin hakemaan. Ihana päivä, aurinkoa ja kauniita maisemia, sekä ystävällisiä ihmisiä, paljon hyviä asioita joita muistella vielä pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti