sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Uusi tee: Happy Moods

Uudet teelöydöt on aina kivoja, varsinkin hyvälle maistuvat teelöydöt. Aikaisemminkin olen saattanut jo nähdä tämän merkin teepakkauksia kaupassa mutta nyt ne herätti myös mielenkiinnon. Tosin tämä voi johtua myös siitä, että nämä teepaketit oli tuotu oikein esille Jumbon Stockan Herkussa. Ja kyseessä siis Teekannen Harmony for Body & Soul Happy Moods.


Kyseessä on yrttiteesekoitus, missä on mukana myös vihreää teetä. Muita ainesosia on sitruunaruoho,omena, appelsiinikuori, keräkukan terälehdet, inkivääri, korianteri, kardemumma ja kaneli. 

Näistä esim. inkiväärillä on aineenvaihduntaa vilkastuttava vaikutus, polttaen rasvaa ja estäen rasvojen imeytymistä suolistosta. Sitä voidaan käyttää myös vilutusmisoireisiin sekä vatsavaivoihin. Inkiväärin on myös tutkittu vähentävän matkapahoinvointia ja oksentelua mutta kovin herkkävatsaisille inkivääri voi myös aiheuttaa närästystä ja vatsakipuja. 

Kardemummalla on myös paljon terveysvaikutuksia, vaikka se mielletäänkin ehkä enemmän mausteeksi. Kardemummalla on aineenvaihduntaa vilkastuttava vaikutus sekä apua saa mm.tulehduksiin, kuumeeseen, vilustumiseen, kurkku -ja korvakipuun, sekä yskään liimaa irroittamalla. Kardemummalla on myös rentouttava vaikutus, sekä väsymystä, hermostuneisuutta ja unettomuutta poistava vaikutus.

Kanelin terveysvaikutukset yllättivät minut täysin, sillä olin tähän asti pitänyt kanelia lähinnä vain mausteena kardemumman ohella. Kaneli sisältää suuria määriä antioksidantteja, vitamiineja sekä kivennäisaineita, kuten mm. rautaa. Kaneli alentaa verensokeria ja kolestrolipitoisuuksia ja siksi on hyvä ehkäisemään 2tyypin diabetesta. Kanelilla on myös verenpainetta alentava vaikutus. Näiden lisäksi kanelia voi käyttää helpottamaan vilustumista, kuumeta, yskää, sekä sillä voi parantaa ruokahalua ja poistaa pahoinvointia ja ripulia.


Ensimmäisten kokemusten jälkeen tee vaikuttaa ihan miellyttävälle mutta hieman epäilen tämän teen pahentavan närästystä, joten täytyy jatkaa varovasti vielä tutustumista tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti