perjantai 31. tammikuuta 2014

Päivä Nassaussa

Palataan välillä taas Bahaman tunnelmiin ja aurinkoon. Kovin on kestänyt näiden matkajuttujen kanssa mutta yritän reipastua ja saada loputkin tehtyä ennen kuin kesä ehtii alkaa täällä. Kärsivällisyyttä siis.


Bahamalla ollessa yksi päivä vietettiin Nassaun keskustassa. Meidän hotelli sijaitsi reilun kymmenen kilsan päässä keskustasta, joten ihan jatkuvasti ei viitsinyt taksilla sinne ajella. Ja itseasiassa tämä yksi päivä keskustassa riitti meille hyvin, rannalla löhöily oli tällä kertaa kivempaa.


Bahamalla, kuten useille muillekin Karibian kohteille turismi on elinehto ja niinpä satamien ympäristöön on houkutuksia kasattu mahdollisimman paljon. Paikalliset eivät risteilijöistä kauheasti tykkää, koska he käyvät vain nopeasti pistäytymässä, eivätkä tietenkään tuo rahaa niinkuin hotellituristit. Itse kuitenkin hieman ihmettelen tätä inhoa risteilijöitä kohtaan, sillä uskon heidän kuitenkin tuovan rahaa nopeasta visiitistään huolimatta ja olevan tärkeä osa paikallisten talouteen. Taksikuski meille tästä puhui paljon kun meitä keskustaan vei ja hieman valitteli, kun monien risteilijöiden reitillä Nassau on viimeinen satama ennen Floridaan paluuta ja näin monet turistit ovat ehtineet jo tuhlata rahansa ja hankkia tuliaiset muualta.

Päivä Nassaun keskustassa vierähti ihan kivasti mutta olin ihan tyytyväinen tuon päivän jälkeen, että meidän hotelli oli keskustan ulkopuolella. Keskusta oli ihan kiva, mutta ei tehnyt kauhean suurta vaikutusta. Olo siellä oli välillä erittäin ulkopuolinen. Straw market, mitä odotin kovasti, oli todella ahdistava kokemus, kun myyjät väkisin tuputtivat omia juttujaan ja huutelivat pitkään perään jos jotain vähän vilkaisitkin. Suurin pettymys päivässä kuitenkin oli Hard Rock Cafen myymälä ja sen todella onneton valikoima, mistä monet paikalla olleet turistit valittivat. Sieltä ei saatu edes sitä kovin toivottua HRC-nallea. Poika tosin oli tästä innoissaan, kun keksi, että meidän on pakko matkustaa sinne uudestaan hakemaan nallea...

Iloista ja rentouttavaa viikonloppua! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti