keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Pariisi: Montmartre ja Pigalle

Yhtenä päivänä lähdettiin kipuamaan Pigallen kautta Montmartreen, katsomaan vähän erillaista Pariisia. Tietysti kun fiksut lähtee liikkeelle, niin tehtiin ihan eka stoppi matkalla eteen tulleeseen Desigualin liikkeeseen, minkä ikkunoita peitti isot Sale-teippaukset. Oli sitten tosi kiva raahata sitä melko kookasta kassia koko päivän mukana. No olis ollu vaihtovaatteita jos olis tarvinnu.


Pigallella käytiin napsimassa lähinnä ne ns. pakolliset turistikuvat Moulin Rougen edustalla, minkä jälkeen hypättiin sellaiseen turistijunaan, millä pääsi kivasti maisemareittiä ylös Montmartren kukkalalle. Junakyyti oli ehdottomasti kaikkein niiden parin euron arvoinen, mitä kuski meiltä veloitti (ei taaskaan maksettu täyttä hintaa, vaan kuski keksi ihan oman hinnan meidän perheelle) ja oli kiva ihastella maisemia, mitä ei jalkasin noustessa olisi tullut nähtyä.


Ylhäällä käytiin syömässä ja kahvittelemassa, vähän kierreltiin ja katseltiin, käytiin Sacré-Coeurin edustalla ihastelemassa maisemia alas kaupunkiin ja useamman tunnin jälkeen lähdettiin pois päin hissillä. Ilman pyörätuolia ehdottomasti oltaisiin laskeuduttu alas rappusia pitkin mutta nyt tuo hissi, mihin pääsi bussilipulla oli loistava vaihtoehto. Käveltiin Pigallen bussipysäkille ja hypättiin bussiin, millä päästiin jatkamaan matkaa uusille retkille. Pigallessa kävellessä auringon alkaessa jo laskeutumaan ja valoen syttyessä alkoi entistä paremmin tulemaan esille nämä punaisten lyhtyjen alueet ja todettiin,että lapsen kanssa on ehkä hyvä aika vaihtaa maisemaa, ennen kun kysymystulva ehtii alkamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti