tiistai 2. syyskuuta 2014

Pariisi: Synttäripäivä

Haluatteko muuten lukea näitä reissupostauksia Pariisista vai jatketaanko muilla arkisilla jutuilla? Tai ehkä ennemmin vois kysyä, että haluatteko kuvia Pariisista, sillä aika kuvapainotteisia taitaa erityisesti nämä reissupostaukset olla.

Synttäripäivälle ei mitään sen ihmeempää ohjelmaa lähdetty suunnittelemaan, mentiin enemmänkin fiiliksen mukaan. Aamulla sain vihdoin avata Kenzolta löytyneitä synttärilahjoja ja otinkin heti käyttöön Kenzon tiikerit. Myös ennen aamupalaa nautin omassa yksinäisyydessäni pientä ennakko-aamupalaa. Sanoisinko, että erittäin makea aloitus aamuun.


Päivä meni erittäin rennosti ja oli oikeastaan eka kunnon hellepäivä Pariisissa meidän reissulla. Puistopiknik Tuiliersin puistossa on aina hyvä idea ja siellä nautiskeltiin useampi tunti chillaillen ja herkutellen.


Pientä luksusta piknikkiin lähdettiin hakemaan Ladureen niin-paljon-huomiota-saaneilta macaronsseista. Ensimmäistä kertaa Ladureella käymässä ja ensimmäistä kertaa maisteltiin myös macaronsseja, kaikkea uutta ja jännää siis kun vanhenee. Poika ihastui näihin herkkuihin ihan täysin, mutta me ei J:n kanssa ihan nyt innostuttu näistä. Toisekseen oon ite mantelille allerginen, joten omalla kohdalla näiden nautiskelu jäi tosiaan vaan maisteluun.


Alkuillasta suunnattiin Seinen risteilylle, mikä kesti reilun tunnin eli just sopivan mittainen. Aikaisemmalla Pariisin reissulla tuo risteily jäi tekemättä ja se jäi hieman harmittamaan, joten nyt ajateltiin olevan oikein sopiva hetki siihen. Risteily oli kiva, ei valittamista ja onhan Pariisi kaunista katseltavaa, sitä katselee mielellään. Voisin myös kuvitella, että illan pimetessä ja valojen syttyessä tuo risteily voisi myös olla oikein kiva. Jos joskus vielä mennään Pariisiin ja tuollaiselle risteilylle niin ehdottomasti pimeän tullen, että pääsee ihastelemaan Pariisin valaistusta.


Tosin pimeän tullen me suunnattiin Eiffeliin ihastelemaan Pariisin valaistusta ja kaunista auringonlaskua. Toki ensin pidettiin taas pientä piknikkiä Champ de Marsin puistossa eli puistossa Eiffelin juurella. Ai, miten rakastan noita Pariisin puistoja ja piknikkeja niissä, ja sitä yleistä fiilistä noissa puistoissa. Champ de Marsin ja Tuiliersin isona erona on, että Tuiliersissa alkoholi on kiellettyä, Champ de Marsissa taas kiertää kaverit myymässä muovipusseista kaljaa, viiniä ja skumppaa, että jos itseltä se on unohtunut niin sieltä voi sitä myös ostaa, jos uskaltaa.


Eiffel-torniin oli ihan hurjat jonot vielä vähän ennen kymmentä, mutta pyörätuoleille on ihan oma sisäänkäynti ja niinpä me päästiin menemään ilman jonoja. Itseasiassa meille vielä käytiin ostamassa liput puolesta ja koko perhe mentiin muistaakseni kahdella lastenlipulla. Mutta muistakaa jos ootte menossa Eiffel-torniin, niin tölkkejä ei sinne saa viedä. Meillä nimittäin pojan omenamehun matka loppui siihen turvatarkastukseen, snif.


Koska Eiffel-tornista ei kahvia enää tuohon aikaan saatu (yhentoista jälkeen), niin kotimatkalla pysähdyttiin vielä pienelle iltapalalle ja iltakahville. Yksi asia mikä tuolla eteläisemmissä euroopan maissa on ihanaa, että jos menet illalla vielä puolen yön aikaan ravintolaan tai kahvilaan terassille kahvilla ja iltapalalle lapsen kanssa, niin kukaan ei katso pahalla ja tuomitse. Ja tuolla sen voi myös ihan hyvin tehdä, eikä tarvitse pelätä kännisiä tai muita örisijöitä.


Hyvää yötä! <3

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, ja ihana Pariisi! Ja noi macaronsit - nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pariisi on kyllä ehdottomasti yksi suosikki.
   Ja kiva kun jätit kommentin, kiitos myös siitä!

   Poista
 2. Mahtavia kuvia. Kivalta näyttää reissunne kaikin puolin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli ihana reissu ja lisää olis kuvia vielä tulossa kunhan vaan ehtii :)

   Poista