maanantai 22. syyskuuta 2014

Pariisi: Notre Dame

Vielä olis jäljellä muutamia postauksia Pariisista ja erityisesti niitä valokuvia sieltä. Itse tykkään ottaa paljon valokuvia ja laittaa niitä esille, vaikka ne ei olisikaan laadultaan aina niin kehuttavia, samoin myös tykkään katsella muiden kuvia. Toivottavasti siis tekin tykkäätte katsella valokuvia, koska niitä tuntuu täällä aina riittävän.

Ensimmäisellä reissulla Pariisissa käytiin vaan pyörähtämässä Notre Damen katedraalin vierellä, otettiin muutama pakollinen kuva ja jatkettiin matkaa. Tällä reissulla sovittiin, että käydään katselemassa paikkaa hieman enemmän.


Käveltiin meidän hotellilta, mikä sijaitsi ihan Madeleinen metroaseman lähellä, Seineä pitkin Notre Damelle, ensin pitäen piknikkiä Tuiliersin puistossa, muutama kierros tivolin laitteissa ja poiketen matkalla myös muutamassa eläinkaupassa. Eläinkaupoissa oli myynnissä sellaisissa lasissa kopeissa (?) mm. koiranpentuja ja kissoja. Aivan ihastuttavia tapauksia ja muutaman olisin voinut ihan samantien napata matkaan mukaan, myös poika löysi selkeän yhteyden yhden pennun kanssa. Mutta kun eläintenoloja alkoi enemmän miettiä, niin teki pahaa, todella julmaa. Toivottavasti pienet pääsevät pian kunnon koteihin temmeltämään.


Notre Damen edusta oli täynnä ihmisiä ja jono sisälle oli aika pitkä. Kauhulla kateltiin jonoa ja mietittiin, että kannattaako pojan kanssa edes jäädä jonottamaan helteeseen, kun samalla vartiat huitoivat meitä jo opastaen toisesta ovesta suoraan sisälle.


Kovin kauaa ei pojan kanssa voitu olla katedraalin sisälle, sillä se hiljaa oleminen tuntui todella haasteelliselta. Hetki kuitenkin ehdittiin istua penkillä ja kuunnella urkukonserttia, minkä jälkeen kierrettiin katedraali ympäri ja käytiin sytyttämässä muutamat kynttilät läheisten muistoille. Tuntuu lähes turhauttavalta kirjoittaa, että olihan tuo upea paikka, kun eiköhän sen jokainen osaa päätellä. Olen vaan niin tyytyväinen kun nyt vihdoinkin päästiin tuolla sisällä käymään ja kokemaan se paikka.


Matka takaisin hotellille tehtiin Rue de Rivolia pitkin, vähän syöden, shoppaillen ja pojat myös vähän viilentyen. Loppumatkasta alkoi ilta-aurinko jo kauniisti laskeutumaan ja jos mahdollista niin Pariisin kapeat kujat näytti entistä kauniimmilta.

<3 Pariisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti