torstai 11. syyskuuta 2014

Pariisi: Versailles

Tällä kertaa Pariisissa halusin ehtiä käymään myös Versaillesissa, paikka mikä nähdä ja kokea ainakin kerran. Lähettiin päivään hyvissä ajoin liikkeelle ja saatiin hotellilta opastusta junien kanssa, mutta ekat ongelmat tuli heti ekalla juna-asemalla, junalle minne meidän piti mennä ei ollutkaan hissiä. Oltiin henkilökunnan kanssa katottu hotellilta saatuja ohjeita junista ja sen mukaan ostettu liput. Nyt kun jouduttiin miettimään reitti uusiksi, niin liput ei enää olleet oikeat. Päästiin kuitenkin perille vaikka aikaa se otti turhan paljon ja mentiin niillä ns. väärillä lipuilla viereiselle asemalle.

Meillä osui tosi helteinen päivä tuolle reissulle ja niinpä ei lähdetty linnan tiluksia kiertämään itsekseen reippaillen vaan hypättiin sellaisen kiertoajeluun.
Puisto linnan edustalla oli niin upea, että siellä oli aivan ihana viettää vaan aikaa ja ihastella ympärille. Myös muutamaan otteeseen pidettiin piknikkiä puiston penkeillä, varjossa.


Linnaan ei meinattu edes ehtiä sisään, koska ei tajuttu katsoa ajoissa aikatauluja. Linna oli menossa juuri kiinni, mutta todella ystävällinen henkilökunta päästi meidät vielä sivuovesta sisään ja kuskasivat hissillä tekemään pikaisen kierroksen. Tehtiin pikainen noin 10min kierros linnassa ja se oli kyllä ihan riittävä. Onhan nuo linnat hienoja, mutta se sisustus ei omaan makuuni istu ollenkaan kultauksineen, isoine maalauksineen ja raskaine samettiverhoiluineen, niin ehdittiin tuossa ajassa nähdä ihan riittävästi.


Illalla vielä ennen kun lähdettiin junalla takaisin Pariisiin käytiin syömässä Versaillesin keskustassa ja ihasteltiin kaupunkia muutenkin. Iltaa olisi ollut kiva jäädä viettämään vielä pidempääkin tuonne, mutta ei tiedetty junien aikatauluista ollenkaan ja hieman koko ajan pelotti, että jos viimeinen juna onkin jo mennyt. Ja olihan edessä vielä noin puolen tunnin junamatka.


Ihastuin Versaillesin kaupunkiin, aivan ihastuttava. Ja olihan se linna ja sen ympäröimä puutarha myös upeita. Onneksi käytiin, oli tosi kiva päivä!

2 kommenttia:

 1. Vau! Nyt iski matkakuume. Siis tuolla viihtyisin.

  Kaunis mekko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se itelläkin meinaa iskeä matkakuume kun näitä kuvia katsele ja valikoi tähän. Ihana paikka, kannattaa käydä jos vaan mahdollista!

   Poista