sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Viikonlopun menoja

Taas on viikonloppu oltu menossa ja touhuttu, kivaa on ollut. Vähän tekisi mieli sanoa, että tänä viikonloppuna on menty aikalailla poikien juttujen mukaan mutta silti kivaa on ollut. Ja tänään näkyi vielä aurinkokin.

Lauantai meni koko päivä Porvoossa, kun ensin suunnattiin Brunbergin tehtaanmyymälään karkkiostoksille, sen jälkeen haettiin kulinaristisia kokemuksia Raxin buffetista ennen kun mentiin loppupäiväksi Hoploppiin riehumaan. Jos miettii pojan näkökulmasta niin aika herkullinen päivä, kun heti aamupalan jälkeen pääsi maistelemaan karkkeja, minkä jälkeen lounaaksi pizzaa ja nakkeja ja sitten viideksi tunniksi riehumaan kaverin kanssa. Pojat ehti yhdessä juosta ja riehua kolmisen tuntia Hoplopissa, kun kaverit jo lähti kotimatkalle mutta me vielä jäätiin pariksi tunniksi kuluttamaan energiaa.

Meillä on aina ollut ajatuksena noissa leikkipaikoissa, että siellä vanhepien tehtävä ei ole viihdyttää ja leikittää lasta jatkuvasti, vaan lapsi saa mennä itsekseen ja hakea muista lapsista leikkiseuraa. Nyt varsinkin kun poika on jo sen verran omatoiminen ja sosiaalinen, ettei vanhempien ole tarpeellista vahtaa vieressä ja pitää seuraa kokoajan. Enkä siis tarkoita, etteikö lasta valvottaisi yhtään, mutta sitä ettei siinä kyljessä tarvitse jatkuvasti juosta ja olla leikeissä mukana.


Eilenkin tuolla Hoplopissa poika kinusi heti leikkimään kun kaveri lähti ja muutama liukumäki laskettiinkin yhdessä mutta sitten poika sai mennä taas itsekseen, minkä jälkeen melko nopeasti jo löysi leikkiseuraa muista lapsista. Ja niin se mielestäni kuuluukin mennä. Vai mitä muut ootte mieltä? Miten teillä on tapana leikkipaikoilla ja noissa puistoissa, mitkä on täynnä muita lapsia ja lasten aktiviteettejä?


Tänään mentiin sitten ehkä vähän enemmän isin mukaan, kun koko perheen voimin mentiin jaffalaan kattoo lätkää. Ekaa kertaa KHL-matsia katsomaan. Pojalle oli varmuuden vuoks mukana tabletti jos lätkä alkaa tympimään niin voi pelata, mutta iloksi sitä ei tällä kertaa tarvittu.


Iloinen yllätys matsissa oli, että vastustajan kannattajia oli tullut paikalle aika reippaasti ja pitivät elämää koko matsin läpi, niin että fiilistä hallissa riitti aika kivasti. Vähän alkoi houkuttelemaan myös ajatus lähteä ite jonnekin muualle seuraamaan lätkää, mullahan on tää mun salainen haave vielä joskus päästä kattoo joku NHL-peli rapakon taakse, mutta ei joku KHL-pelikään huono vaihtoehto olis jossain päin Eurooppaa. Kokemuksia? Ja siis ei, Jokerit ei vieläkään ole lähellä mun sydäntä mutta lätkää on aina vaan kiva seurata.


Aurinkoista alkavaa viikkoa ihanat! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti