lauantai 29. marraskuuta 2014

Perjantai-ilta kirkossa

Perjantaina vietettiin aivan ihana ilta Kallion kirkossa Samuli Edelmannia kuunnellen, ilta mitä olin jo kauan odottanut mutta mitä en silti uskonut tulevan. Nyt ymmärrän miksi Samuli Edelmann esiintyy paljon kirkoissa, Samulin mieletön ääni yhdistettynä kirkon akustiikkaan oli ihan mielettömän upeaa kuultavaa. Enkä aikaisemmin tiennyt, että voisin nauttia virsien kuuntelusta niin paljon. Ja kyllähän perjantai-ilta kirkossa kuulostaa hieman vieraalta ajatukselta. Mutta oli ehdottomasti kokemisen arvoinen.


Alunperin tarkoitus oli lähteä ystävän kanssa tuonne keikalle, mutta kirkko oli loppuunvarattu koko ajan. Netistä vahtasin lippuja päivittäin ja välillä kävin myös ihan tiskiltä kysymässä. Kolmisen viikkoa sitten tiskiltä sanottiin, että keikka on käytännössä loppuunmyyty, vaikka netissä näyttää loppuunvarattua ja ihan järjetön harmitus. Kyttäsin lähes pakkomielteisesti lipputilannetta silti ja kun Lippupalvelun palvelutiskillä asioitiin muista syistä niin aina lippuja kyselin, turhaan. Muutama päivä sitten käytiin taas tiskillä ja taas kyselin lippuja mutta loppuunmyyty. Kysyin pyörätuolilippua, koska niitä myytiin erikseen ja jostain syystä se kone antoi myydä pyörätuolilipun, vaikka kokoajan näytti että kaikki liput on jo myyty. Pieni painostava (ja ehkä ihan vähän aneleva) katse J:n suuntaan ja siitä jyrkästä kieltäytymisestä tuli myöntävä vastaus. Jippijaijei. Olin jo luopunut ihan täysin toivosta mutta sitten tulikin tämä täysin odottamaton ja mahdoton vaihtoehto. Oon onnellinen, vaikka tietysti kaverin puolesta harmittaa ettei hän päässyt.


Samulin ääni on aina tehnyt vaikutuksen, niinkuin Samulin koko olemus, oon tykännyt Samulista ihan pienestä pitäen. Nyt livenä kun Samulin näin ja kuulin, se voima ja uskottavuus mikä siinä äänessä ja olemuksesta huokui, olin aivan sulaa hunajaa. Sillä samalla voimalla ja uskottavuudella Samuli olisi voinut kertoa mitä vain satuja siellä edessä ja olisin voinut uskoa kaiken. Ja ei, en todellakaan ole ikinä nauttinut virsien kuuntelusta niinkuin eilen nautin, hieman eri fiilistä kun mitä niissä oli kun koulussa niitä laulettiin.


Täydellinen aloitus joulunodotukselle ja meidän joulun kirkkokonserteille. Ihanan seesteinen ilta ja olo koko sen reilun tunnin kun Samuli bändeineen esiintyi. Samulin lisäksi tietysti koko bändi esiintyi hienosti ja erityisen vaikutuksen teki Samulin vierellä esiintynyt ja laulanut Mirkka Paajanen, todella kaunis ääni. Meillä on liput vielä kahteen muuhun joulukonserttiin kirkoissa ja nyt kyllä ensimmäisen jäljiltä on odotukset ja rima aika korkealla. On muuten melko outo fiilis olla loppuunmyydyssä kirkossa, missä koko yleisö on mukana ja taputukset raikaa, ja missä bändi selkeästi nauttii esiintymisestä ja kiihdyttää vaan vauhtia. Huh, huikea kokemus!


Ja kiitos J, että suostuit lähtemään! Oli ilo huomata, että tykkäsit. Pus <3
P.S Ylistinkö nyt iltaa tarpeeksi vai jatkanko vielä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti