sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pullantuoksua pääsiäiseen

Muistan hämärästi sen viime kerran kun leivoin pullaa. Siitä on reilu kymmenen vuotta aikaa ja vaikka omasta mielestäni noudatin ohjeita ihan täysin niin niillä pullilla olisi voinut hajottaa vaikka tiiliseiniä ilman, että pullat olisi kärsiny mitenkään. Siitä jäi vähän traumoja, enkä sen jälkeen oo oikein rohkaistunu leipomaan pullaa uudestaan. Ennen kun nyt pääsiäisenä ja vielä rahkapullaa.

Näin jo jonkun aikaa ennen pääsiäistä jossain lehdessä herkullisen näköisen reseptin rahkapullille ja siitä se ajatus sillon lähti. Nyt oli korkea aika yrittää. Tosin en löytänyt tuota reseptiä enää mistään, enkä muista mikä se lehti oli, missä se resepti oli. Googlettelun jälkeen päädyin Arlan sivuilta löytyneeseen perinteisen rahkapullan reseptiin. Resepti löytyy täältä, niin en sitä lähde tähän nyt kirjoittamaan. Ite tosin käytin reseptistä poiketen maitorahkan sijasta maustettua vaniljarahkaa ja tällä kertaa jätin rusinat kokonaan pois.

 Ja mä onnistuin! Ihan oikeasti pullista tuli ihan pullaksi tunnistettavia, oikein näköisiä, kokoisia, mallisia ja jopa makuisia. Ei tiiliseinän tuhoajia, eikä mitään puoliraakaa taikinamössöä. Elämäni ekat rahkapullat onnistui ja niistä tuli vielä aika hyviä, vaikka ite sanonkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti