sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Roadtrip 2015: Givskud Zoo

Pitkästä aikaa palataan kesän reissuun ja matka jatkui Legolandista Givskudin eläintarhaan. Ja varoitus, että nyt on tiedossa todellista kuvaähkyä, kuvia on nimittäin paljon.


Givskudin eläintarha on vain parinkymmenen kilsan päässä Legolandista, joten se oli ihan ehdoton meidän reissulla. Givskudissa erityisen mieluisaa oli, kun siellä pääsi liikkumaan sekä jalkasin, että autolla. Mulle eka kerta eläintarhassa missä päästiin autolla kiertämään safarilla ja oli ihan törkeän kivaa. Taas se pieni sisäinen lapsi heräsi mun sisällä kun hihkuin innoissani auton etupenkillä samalla kun kierreltiin niitä autosafareita. Ihan parastahan oli se, että safareita sai ajaa uudestaan useamman kerran. Ja kyllä, me mentiin useamman kerran.

Varmaan sanomattakin selvää, että erityisesti se leijona-aitaus oli ihan mieletön. Ekalla käynnillä ei siellä leijonia ihan kauheasti nähty, siellä ne vaan köllötteli mutta onneksi mentiin vähän myöhemmin uudelleen. Leijona-aitaukseen oli tuplaportit ja jo se porteista läpi ajaminen toi sellasen jännittyneen fiiliksen. Siinä vaiheessa kun oltiin lähdössä aitauksesta jo pois niin uros ja naaras päättivät ottaa lepopaikat siitä porttien vierestä. Oli aika jännä fiilis ajaa siitä ihan niiden vierestä portille ja ulos aitauksesta, kun takaraivossa vaan pyöri, että mitä jos ne pääsisi karkaamaan samalla portin avauksella. Huh.


Givskudin uutuksia oli dinosaurus näyttely, missä oli tehtynä oikeaan kokoon dinosauruksia. Ja olihan se kierrettävä läpi, ihan hauska. Itelle ei noi dinot niin kauheasti iske mutta varsinkin poika oli innoissaan, ja olihan se isikin.Yksi kuumottavampia paikkoja itsellä oli kaikista safareista huolimatta apina-aitaus, missä kuljettiin niiden apinoiden seassa. Hyvin pelottava paikka. Vähän siinä kun apina-aitauksen ovesta astuttiin sisälle ja huomattiin millainen paikka on, niin teki mieli kääntyä ympäri mutta rohkeasti sitten kuitenkin mentiin. Oli tosi siisti kokemus ja onneksi apinat tykkäsi myös pitää etäisyyttä, eikä hinkuneet iholle. Päästiin myös seuraamaan pientä apinoiden välistä välien selvittelyä, mikä oli aika kuumottavaa.


Päivä Givskudin eläintarhassa meni ehdottomasti ihan liian nopeasti ja oli ihan ehdottomasti käymisen ja kokemisen arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti