tiistai 26. marraskuuta 2013

Joulu tuli Stadiin

Sunnuntaina havahduin heti herättyä huomaamaan, että jouluun oli tasan kuukausi aikaa. Sen kunniaksi olikin hyvä laittaa vuoden ekat joululaulut soimaan ja kunnian joululaulujen avaukselle sai ihanaakin ihanampi Michael Bublé. Jostain syystä olin ehtinyt tässä vuoden aikana unohtamaan jo tuon levyn mutta nyt kun sen löysin niin voi olla, ettei muille joululevyille löydy enää käyttöä.


Sunnuntain ohjelmassa oli myös joulukadun avajaiset. Ehdittiin kuitenkin kaupunkiin vasta niin myöhään, että puheet ja laulut oli Senaatintorilla jo pidetty ja laulettu, sekä jouluvalot sytytetty mutta paraati kuitenkin nähtiin. Ensin mentiin Aleksin varteen katsomaan paraatia ja siinä sitä ei ihan alusta ehditty nähdä mutta kun paraati oli siinä mennyt kokonaan ohi niin kiiruhdettiin vielä Espan varrelle katsomaan paraati uudestaan ja siitä itseasiassa tuon näki myös paljon paremmin. Oli muuten ihan superliikkistä katsoa vierestä kun poika vilkutteli kulkueelle ja miten ainakin veteraanien bussista vilkuitettiin hymyssä suin takaisin. Myös jokaisen ohimenneen koiran kohdalla poika totesi "mä haluun meille tollasen" (mistä lie tollasen oppinut!).


Ihana miten paljon ihmisiä oli liikkeellä ja tuota jouluparaatia seuraamassa. Katsojia myös tuntui löytyvän vähän jokaisesta ikäluokasta ja turistejakin kuului paikalla olevan aika paljon. Stockan jouluikkuna myös veti ihastelijoita niin paljon, että me ohitettiin se ihan suosiolla, mennään vaikka myöhemmin sitä ihmettelemään.Jouluparaatin jälkeen me, kuten monet muutkin, saatiin idean mennä Stockalle kahville/mehulle. Käytiin yläkerrassa lämpöisillä glögillä, teellä ja pullilla ennen kun mentiin sinne jouluiseen paratiisiin eli jouluosastolle. Siellä oli, kuten arvata saattoi, kaikkea ihanaa ja vastustamatonta. Ja ei, sieltä ei tyhjin käsin päästy kotiin, se ei vaan onnistunut. Mietin vaan, että uskallankohan mennä katsomaan sitä jouluikkunaa enää uudestaan pojan kanssa  jos sillonkin eksyn taas vahingossa tuonne jouluosastolle. Hih.

Haluisin itelleni  kanssa samanvärisen takin, toi on vaan niin ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti