keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Futisäitin futiskesä

Viime yönä taas valvottiin pitkälle yli puolenyön ja seurattiin jalkapalloa. En oikeasti edes tiedä miksi jännitin Algerian puolesta mutta loppuun asti piti seurata miten käy. Noh, huonosti kävi. Näiden MM-kisojen aikana on unirytmit menny pahasti pieleen, illat venähtää pitkälle yöhön ja sitten aamulla väsyttää. On ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, että pikkujätkä tulee aamuisin herättämään vanhempiaan. Muutaman kerran on jätetty pojalle oma tabletti pöydälle, että voi aamulla hetken pelata kun vanhemmat nukkuu tai sitten poika on vaan kiltisti lueskellut tai leikkinyt omassa huoneessaan.

Tänään sitten salilla radiossa kuulin puhuttavan huomenna pelattavasta HJK-FC Lahti -pelistä ja koska MM-kisoista on vapaapäivä ja nopean googlettelun jälkeen meidän perhe pääsee matsiin yhdellä lipulla, niin asiahan oli lähes sillä päätetty. Koukkaistiin kotimatkalla nopeasti Jumbon kautta ja nyt meillä on sitten lippu huomiseen peliin. Kysymys kuuluukin, että pitäiskö jo huolestua koska ensin valvon useina iltoina pitkälle yöhön seuratakseni futismatseja ja sitten kun kisoissa on vapaapäivä niin ehdotan itse pojille, että mentäisiinkös katsomaan futista. Normaalia? Poika ei tosin vielä tiedä minne ollaan huomenna illalla menossa, saa nähdä mitä tykkää.

Pikkupätkä aloitti toukokuun alussa myös oman futiskoulun, Naperofutiksen liikuntaleikkikoulun. Pojalla ei kauheaa innostusta ole aikaisemmin ollut palloa kohtaan, eikä ihan ensimmäisellä ehdotuksella edes innostunut tuosta futiskerhosta mutta pienen taivuttelun myötä suostui lähteä testaamaan. Ekasta kerrsta meni ehkä puolet vähän arastellessa ja seuraillessa mutta sen jälkeen on poika reippaasti ja rohkeasti ollut menossa mukana. Kuusi kertaa ehti olla ennen juhannusta ja siitä alkanutta kesätaukoa, ja heinäkuun vika päivä jatkuu taas treenit.

Edes kaatosade ei oo haitannu pikkufutareiden treenejä

Treenit on jotain niin herttaista seurattavaa, ihan super liikkiksiä ne pienet pallonpyörittelijät. Kolmen vartin treeneistä osa ajasta käytetään leikkiessä ja vaikka temppuradalla, osa ajasta harjoitellaan sitä pallonkäsittelyä ja kuljettamista, mm. juoksemista pallon kanssa, syöttöjä jne, sekä aina lopussa on peli. Teoriassa lapset siis juoksee tai ainakin liikkuu sen koko 45min treeneissä, pieniä juomataukoja lukuunottamatta, joten vois kuvitella vedon olevan vähissä treenien jälkeen mutta ei.

Kosteat mitallijuhlat hallitaan jo nuorena

Vikalla kerralla ennen kesätaukoa pikkufutareille jaettiin mitallit osallistumisesta ja tiedättekö miten ylpeä pikkujätkä tosta mitallista on, se ei ollut mikään ihan pikkujuttu. Itseasissa se oli sama päivä kun MM-kisat alkoi ja laitoinkin silloin omaan FB:hen, että "turha niitä fudiksen MM-kisoja on enää pelata kun kultamitallit on jo jaettu" ja tietysti kuva meidän pojasta mitalli kaulassa. Tirsk. Vapise Messi ja muut.

Kumpparit lisää ehdottomasti pikkufutarin katu-uskottavuutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti