maanantai 11. kesäkuuta 2012

Mansikkakääretorttu ja lintsiä

Uusimmasta Kotivinkki-lehdestä löysin herkullisen näköisen reseptin gluteenittomasta mansikkakääretortusta. Ja tänään sainkin loistavan syyn kokeilla tuon kääretortun tekoa, kun äiti ja täti tulivat kyläilemään. Kääretorttu on äärettömän nopea ja helppo tehdä ja niiiiiiiiin hyvää. Tietysti näin mansikka-allergikolle ei ollut hyvä idea laittaa tuoreita mansikoita sinne sekaan, vaikka ne toivatkin kivan lisän. Nyt on sitten koko ilta kärsitty nielun ja suunpielien kutinasta ja vuotavasta nenästä ja aivastelusta.

Kotivinkki 10/2012, s.61

En onnistunut löytämään reseptiä Kotivinkin sivuilta, joten napsasin lehdestä muutaman kuvan, mistä näkee reseptin jos vaikka joku haluaa kokeilla.

Kotivinkki 10/2012, s.61

Leipomista aloittaessa jo epäilin kovasti, että täytettä tulisi turhankin paljon yhteen kääretorttuun, mutta päätin silti tehdä reseptin ohjeiden mukaan. Enkä viitsinyt vaahdottaa vain puolta kermaa kun sitten olisi saanut sen lopun heittää roskiin. Joten reseptin määrillä täytettä tulee todella paljon, ehkä liiankin paljon. Jos mahdollista niin kannattaa tehdä pienempi määrä täytettä tai jakaa tuo reseptin määrä kahteen kääretorttuun.

Ei ehkä silmäähivelevän kaunis, mutta hyvää kuitenkin!

Eilen muuten käytiin siellä lintsillä, vaikka ilma ei ollutkaan paras mahdollinen. Aika meni taas mielettömän nopeasti siellä, vaikka meidän perhe ei laitteissa käynytkään. Seurattiin lähinnä kun kummityttö juoksenteli siskonsa kanssa laitteesta toiseen. Ja vaikka ilma oli mitä oli, niin väkeä silti riitti jonoiksi asti.

Poika näytti myös kiinnostustaan laitteita kohtaan ja mietittiin, jos myöhemmin kesällä menisi vielä uudestaan käymään ja ostaisi pojalle oman rannekkeen. Katsoin, että minihupi-ranneke maksaisi 18€ ja sen mukana huoltaja pääsee maksutta mukana alle 100cm laitteisiin, eli ei niin kauhean paha.


Pojan kanssa käytiin näköalatornissa kun sinne ilmaiseksi pääsi Helsinkiä ihastelemaan. Olin yllättynyt miten innoissaan poika tuolla oli ja miten hyvin jaksoi sen koko ajan istua ja katsella. Meillä kun kävi vielä tuuri siellä korkealla ollessa ja nähtiin piipaa-auto alhaalla ajamassa, se muuten oli kova juttu! Vaikka ilma olikin hieman ankea, niin kivalle se Stadi silti sieltä korkeuksista näytti. Välillä meinaa aina unohtaa, kuinka kaunis tämä oma kotikaupunki onkaan.

Nyt on taas edessä mukava viikko, paljon kaikkea kivaa puuhaa ja menoa tiedossa. Ihanaa viikkoa siis kaikille, toivottavasti se kesä nyt alkaisi jo säidenkin puolesta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti