lauantai 30. kesäkuuta 2012

Syrjintää(kö) stadikalla

Eilen pääsin pitkästä aikaa käymään hierojalla. Ja miten ihanalta se tuntuikaan, tunti meni ihan liian nopeasti. Minulla oli vielä varattuna aromaterapeuttinen hieronta, eikä vain perinteistä hierontaan ja voin sanoa, että kyllä ne eteeriset öljyt antavat sen oman lisänsä siihen nautintoon ja rentoutukseen. Alkuun tosin hieronta ei niin järin rentouttavaa ollut kun lonkkia hierottiin auki. Tuo heikko alaselkä mikä on aloittanut temppuiluun taas, kipeyttää ja jumiuttaa myös lonkat ja ai miten niiden hieronta sattui. Mutta sen jälkeen selän, hartioiden, niskan ja pään hieronta kyllä palkitsi ja todellakin rentoutti.

Illalla suunnattiin J:n kanssa stadikalle seuraamaan yleisurheilun EM-kisoja. Ei kumpikaan olla mitään suuria yleisurheilun ystäviä mutta muutama päivä sitten päätettiin ihan vain päähänpistosta hankkia lippu perjantai illalle.


Iltahan oli ihanan lämmin ja aurinkoinen, mutta järjestelyt stadikalla oli pilata kivan illan. Pyörätuolikatsomon taakse oli laitettu vip-katsomo ja tämän takia toivottiin, että pyörätuolikatsomosta ei liikuttaisi ollenkaan pois. Myyntiä tässä ei ollut kun näille vip-passin omaaville ja järkkärit suosittelivat, että jos avustaja aina voisi nopeasti luikkia siitä vip-katsomosta toiseen katsomoon ostamaan esim. vettä tai muuta. Eli vähän niin kuin että siellähän vammaiset olette karsinassanne, älkääkä näyttäytykö vip-alueella. Pyörätuolikatsomo on vielä stadikalla siinä maratonportin vieressä ja tuolle seinustallehan aurinko paistaa porottaa koko illan.


Lähdettiin J:n kanssa sitten kuitenkin yhdessä käymään siellä ns. ostoksilla, kun auringonporotus alkoi tosissaan pehmentämään jo päätä. Jouduttiin kiertämään porttien ulkopuolelta muutama katsomo eteenpäin, ylämäkeä, ennen kuin löydettiin oikealle portille ja kioskeille. Loppuillan olikin oikein sporttinen olo siinä katsomossa kun toisessa kädessä popcornia ja toisessa kädessä pepsiä, laukussa vielä pussillinen lakua. Oikein mieltä kohottavaa katsella sitten ihan vierestä naisten kolmiloikkaa, jep jep.


Täytyy stadikalle laittaa heti alkuviikosta palautetta noista järjestelyistä. Itse katsomo oli nimittäin myös laitettu hieman hölmösti. Järjestelyiden perusteella avustajat ovat täysin arvottomia, eikä heillä ole oikeutta seurata tapahtumaa (kun kerran tulevat samalla lipulla pyörätuolin kanssa). Järjestelyiden ja järkkäreiden puheiden perusteella pyörätuolin seurassa tuleva avustaja on tosiaan vain avustaja ja pelkästään auttamassa pyörätuolia, eikä ole oikeutettu tasa-arvoisesti seuraamaan saatika nauttimaan tapahtumasta. (Olen tästä asiasta vuosia sitten jo vääntänyt Hartwall areenan järkkäreiden kanssa ja siellä on tainnut jo hieman mennä viesti perille, että avustajalla pitää olla myös täysi oikeus nauttia ja seurata tapahtumaa, vaikka tuleekin ns. ilmaseksi samalla lipulla.)


Tänään oltiin muuten brunssilla Fazerilla, eikä taaskaan ole koko päivään sen jälkeen tarvinnut syödä. Oli kyllä taas niin herkkua ja ihana käydä valmiissa pöydässä syömässä. Brunssin jälkeen jäätiin vielä pyörimään kaupungille ja hiemanhan se sitten shoppailuksi taas kääntyi. Etsittiin pojalle paitaa, mutta lopulta minä löysin kahdet kengät ja J yhdet kengät itselleen. Saatiin tosin pojallekin paita, mutta ei yhtään sellainen kun oli tarkoitus. Esittelen uusia kenkiä hieman myöhemmin täällä, nyt nimittäin nukkumaan. Huomenna suunnataan aamusella Kotkaan moikkailemaan kavereita päiväksi, kivaa!


Hyvää yötä ja aurinkoista sunnuntaita huomiselle!! <3

2 kommenttia:

 1. Löysin blogisi joku aika sitten ja jäin seuraamaan. :)

  Ihan älytön toi järkkärien asenne. Itse liikun pyörätuolilla, muttei mulla ole kokemusta pyörätuolikatsomoista. Kaikista muista mahdollisista epäkohdista kyllä! Todellakin avustajalipulla pitää voida nauttia tapahtumasta yhtälailla ja onhan siitä paikasta pyörätuolikatsomossakin maksettu, joten pitäähän sieltä päästä vessaan tms. :D Pitäisikö terveen puolison maksaa normihinta lipusta voidakseen nauttia tapahtumasta kunnolla? Me ainakin miehen kanssa hyödynnetään avustajalippu, jos se on mahdollista, vaikka mentäisiinkin molempia kiinnostavaan tapahtumaan. Kukapa ei. Olisi kiva kuulla saatko palautteeseen vastauksen. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kun jätit kommentin ja vielä kivempi kun olet jäänyt seurailemaan blogia! :)

  Vieläkin kiukuttaa noi stadikan tapahtumat ja nyt korviini kantautui valituksia myös muiltakin samaisesta aiheesta. Vielä ei olla ehditty palautetta laittaa mutta ilmoittelen kyllä jos ja kun saadaan vastausta. Saa nyt nähdä saako sieltä edes mitään vastausta ja jos saa, niin onko se vain ympäripyöreää löpinää ja puitteisiin vetoamista. Mutta ilmoittelen siis kyllä siitä!

  Ja tuosta avustajanlipusta vielä, että kovin usein tuntuu kuin se, että avustaja tulee samalla lipulla pyörätuolin kanssa, (on se sitten oikeasti se avustaja tai puoliso tai kaveri tai kuka tahansa) niin ihan kuin se olisi järkkäreiden pussista pois. Ja jos esim. puoliso ostaisi täysihintaisen lipun, niin sillonhan hän ei pääsisi pyörätuolikatsomoon vaan paikka olisi jossain toisessa katsomossa. Eli nopeasti pääteltynä pyörätuolilla ei saa olla kavereita/puolisoa, pelkästään avustaja.
  Ja kyllä me ainakin käytetään tuota pyörätuolilippua, että avustaja pääsee ilmaiseksi, aina kun mahdollista, on tapahtuma sitten sellainen minne minä tai puolisoni haluaa. :D

  VastaaPoista