maanantai 5. marraskuuta 2012

Brewers Cup SM 2012

Lauantaina suunnattiin heti aamusta Kanavarantaan Johan&Nyströmin tiloihin, missä J osallistui Brewers Cup:n SM-kisoihin.


Kyseessää siis suodatinkahvin valmistusta manuaalisesti. Ekalla kierroksella oli kaksi osuutta ja näihin osallistui kaikki kahdeksan kilpailijaa. Finaaliin jatkoi sitten viisi parasta.


Ihan ensimmäisenä kilpailijat saivat ns. sokkopavun ja noin tunnin aikaa tutustua tähän, minkä jälkeen valmistettiin tuomareille kolme kuppia kahvia arvosteltavaksi. Valmistustapa oli omavalintainen ja aikaa valmistukseen oli 7 minuuttia.
Tämän jälkeen uusi kierros ja tällä kertaa valmistettiin itse valitulla kahvilla ja tavalla jälleen kolme kuppia kahvia kolmelle tuomarille. Tosin tällä kertaa tuomarit olivat vieressä seuraamassa ja kuuntelemassa kahvin valmistusta. Tällä kierroksella pisteitä jaettiin kahvin lisäksi esiintymisestä ja asiakaspalveluhenkisyydestä. Ja aikaa oli tällä kertaa 10 minuuttia.
Finaalikierros oli samanlainen kun tuo edellinen kierros eli omavalintaisella kahvilla valmistettiin kolme kuppia kahvia ja edelleen omavalintaisella metodilla. Tälläkin kierroksella aikaa oli samaiset 10 minuuttia ja tuomarit arvosteli samoilla kriteereillä kun edellisellä kierroksella.


Voittajalle annettiin maineen ja kunnian lisäksi paikka lähteä edustamaan Suomea MM-kisoihin Australiaan Melbourneen ensi vuoden toukokuussa. 


Päivä oli mielenkiintoinen, mutta myös hyvin pitkä. Me tosiaan mentiin aamulla ysiltä ja kotiin lähdettiin vasta illalla vähän jälkeen kuusi. Vaikka kahvi ei olekaan sillä tavoin mun juttu, niin oli kiva seurata kilpailijoita ja erilaisia tapoja valmistaa suodatinkahvia sekä kuunnella niitä esityksiä eri kahveista ja niiden alkuperämaista. Sekä on aina kiva nähdä kun ihmiset niin intohimoisesti työstävät jonkun heille rakkaan asian ympärillä.

J:llä tulossa blogiin myös juttua ja kuvia tuolta kisoista, kenties jotain fiiliksiä myös tuosta kokemuskesta eli kannatta käydä kurkkimassa. J:n blogiin TÄSTÄ.

Isosti onnea vielä kerran Nooralle voitosta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti