torstai 18. heinäkuuta 2013

Kesäpäivä Tallinnassa

Tiesittekö, että suklaajäätelö voi aiheuttaa lapselle tekoyskää? Näin ainakin meidän 3v. osasi kertoa eilen aamulla. Jatkoi samalla, että hänen on jatkossa syötävä muita jäätelöitä, ettei enää tule tekoyskää. Ja koko tekoyskähän on lähtöisin siitä kun isillä on/oli se keuhkokuume.Näiden syvällisten pohdintojen jälkeen oli hyvä suunnata Skattalle ja aloittaa päiväreissu Tallinnaan. Lähdettiin satamaan ajelemaan hyvissä ajoin, mutta ei tosin tajuttu, että liikkeellä saattaa olla jokunen tuhat muutakin. No, kiirehän siinä tuli ja kun kaikki muutkaan ei olleet tajunnu tätä mahdollista ruuhkaa keskustassa (satama ihan tukkeessa) niin ei siinä montaa hetkeä jäänyt laivaan astumisen jälkeen kun ovet laitettiin jo kiinni. Ei siis kuitenkaan oltu vikoja laivassa, huh.


Menomatka meni kivasti melkein kokonaan buffassa istuskellessa ja syödessä. Poika oli tainnut jo unohtaa aamun pohdinnat kun isin kanssa jälkkäripöydästä oli lautaselle löytynyt suklaajäätelöä. Maissa päivä sitten meni rauhallisesti kahvilla istuskellessa ja vanhassa kaupungissa pyöriessä. L nukahti rattaisiin muutama sekuntti laivasta lähdön jälkeen ja saatiin J:n kanssa istua kahvilla kaikessa rauhassa, ja herkutella rauhassa.


Siinä kahvipöydässä kun pelleiltiin kameran kanssa niin huomasin sisällä vanhemman pariskunnan seuraavan meidän puuhia ja naureskelevan meidän fiksuille ilmeille ja kuville. Lähtiessään pariskunta vielä huikkasi, että oli ollut ilo seurata meidän puuhailuita, sillä näytimme niin onnellisilta. Olipa ihana kommentti, tosin hieman yllätti mutta kyllä jäi hyvä mieli siitä kokopäiväksi.


Paluumatkalla käytiin tutustumassa Viking XPRS:n muksulaan, jotta poika pääsi hieman purkamaan taas energiaansa. Mutta paikka oli aika kauhea kokemus, ahdas, meluisa ja jotenkin ei toimiva, ei ollenkaan niin mieluisa mitä oli ruotsinlaivalla. Pääasia kuitenkin oli, että poika pääsi pomppulinnaan hyppimään kun siitä oli jo pitkään puhunut ja haaveillut. Kaikenkaikkiaan kiva päivä ja kiva reissu!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti