maanantai 1. heinäkuuta 2013

Tukholmassa eläinpuistossa

Muutaman päivän hiljaisuus selittyy tällä kertaa Tukholman risteilyllä. Torstaina lähdettiin ystävien kanssa risteilemään jälleen kerran kohti Tukholmaa ja vieläkin on hieman ähky niistä buffan syömisistä ja väsy pallomeressä notkumisesta.Laivalla tosiaan aika kului pitkälti siinä kun istuttiin ja herkuteltiin buffassa tai sitten oltiin muksulassa leikkimässä ja pallomeressä, siis lapset oli ei me aikuiset. Buffassa käytiin tällä kertaa molempina iltoina ja vielä aamupalakin käytiin buffassa syömässä ennen maihin lähtöä eli aikamoista syömistä, eikä kauheasti tarvinnut nälästä kärsiä. Panostettiin vielä jonkun verran tohon jälkkäripuoleen, kun kerrankin oli laivalla tuoreita mansikoita tarjolla. Voin kertoa, oli hyvää, en vaan tiedä oliko mansikat parempia kinuski -vai suklaakastikkeen kanssa.


Maissa meillä oli kaksi vaihtoehtoa miten käyttää päivä, joko Junibackeniin tai sitten Skansenin eläintarhaan. Ennen risteilyä kuulin varoituksia Junibackenin jonoista ja kun sääennusteetkin alkoivat lupailla meidän päivälle mukavaa ilmaan niin päädyttiin suosiolla menemään eläintarhaan.


Skansenin eläintarhassa käytiin viime syksynä jo yhden risteilyn lomassa (Det var en trevlig resa) mutta silloin oli aika sateinen päivä, joten oli kiva käydä tutustumassa paikkaan uudestaan aurinkoisella ilmalla. Ja onhan tuo Skansenin eläinpuisto ihana, sinne tosin tarvitsisi paljon enemmän aikaa kun tuon muutaman tunnin mitä risteilyt antavat.


Tällä kertaa nähtiin vielä jotain ihan uutta. Varmaan ensimmäistä kertaa ikinä näin pöllön ruokailemassa. Oli aika hurja näky se hiiri suussaan, yök. Samalla nähtiin pientä siipien levittelyä kun lennähti oksalta toiselle. Vakuuttava näky. Toinen hurjan hieno juttu oli kun saatiin seurata karhunpoikasten leikkejä ja puuhun kiipeämistä. Kolme poikasta leikki ja kaksi innostui kiipeilemään puuhun ja yksi leikki uima-altaassa, välillä myös emo hieman komenteli poikasia.

Tax-Freestä kotiin mukaan lähti itselle ja pojalle kengät, Converset. Ihanat. Yksi asia jäi hieman vaivaamaan sieltä Tax-Freestä, nimittäin UGG:n yksi laukku. Katselin tuota UGG:n Brooklyn Small Flap laukkua siellä muutamankin kerran ja sovittelin olalle mutta silti jätin sen sinne roikkumaan. Nyt ehkä hieman harmittaa. Pitäisköhän varata uus matka ja mennä vielä uudestaan pähkäilemään tuota laukkua?

Kuva: www.duetto.fiMutta mikä tärkeintä reissussa niin pieni viihtyi, ja kun laivalla ja Viikkarilla oltiin, niin kaikkein tärkeintä pienelle oli päästä näkemään Ville Viikinki, tämä ns. "iso valkoinen kissa" ja onneksi kissa nähtiinkin muutamaan kertaan. Vielä viimeisenä aamuna käytiin muksulassa aamukahvilla ja poika pääsi moikkaamaan ja halimaan kissaa vielä kerran. Nyt jaksaa taas...seuraavaan reissuun asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti