keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Sadetta karkuun Tallinnaan

Viime perjantaina saatiin loistava idea ja sen seurauksena illalla varattiin Viikkarilta liput päiväreissulle Tallinnaan. Stadiin oli luvattu sateista päivää ja jotain piti keksiä, Tallinnaan oli luvattu parempaa, joten kovalla luotolla sinne viettämään juhannuspäivää.


Aamulla lähettiin satamaan ilman aamupalaa ja laivalla menomatka menikin melkein kokonaan Buffetin erikoisbrunssilla istuskellessa ja nautiskellessa. En nyt tiedä erosiko tuo erikoisbrunssi niin kauheasti perusbuffasta, ehkä jotain pieniä eroja, kuten herkulliset amerikkalaiset pannarit. Brunssi oli siis oikein positiivinen kokemus ja vatsat täynnä oli hyvä lähteä viettämään päivää. Sen verran brunssista vielä, että muutaman euron se oli halvempi kuin buffet normaalisti (muistaakseni 6€ eroa etukäteen varattuna) ja voi sanoa, että jokaisen euron arvoinen, sillä meidän ei ainakaan tarvinnut koko reissussa enää muuta syödä, masut oli täynnä koko reissun.

Otin jopa yhden lasillisen Pepsiä

Tallinnassa aurinko paistoi ihanasti mutta tuuli oli aika hurja ja edellisen illan pikaisella googletellulla saatiin idea suunnata Lennusadamiin eli merimuseoon. Aikaa maissa oli viisi tuntia ja koko se aika kului meillä kävelymatkoihin (vajaa 2km suuntaansa), sekä tuolla museossa kiertelyyn, eikä se aika oikein edes riittänyt kaikkeen.


Laivasta sen verran, että oli aika hurja pettymys Viking XPRS:llä kun sieltä ei löytynyt meidän pojalle sopivaa leikkipaikkaa. Ainoa leikkipaikka mikä laivalta löytyi oli 1-3 -vuotiaille, eikä sitten muuta ollut tarjolla. Me vielä kaikeksi harmiksi missattiin ihan kokonaan Ville Viikinki-tatuointien teko tuolla laivalla. Pojalle isoja pettymyksiä. Onneksi kuitenkin kuultiin kun Ville Viikinki oli lavalla moikattavana ja jonotettiinkin, että poika pääsi moikkaamaan ja halaamaan "isoa kissaa". Vilkaisin reissun jälkeen Viikkarin sivuilta, että kesän ajaksi laivoille avattava muksula (eli juuri se mitä mekin odotettiin ja kaivattiin) avattiin XPRS:lle vasta juhannuksen jälkeen maanantaina. Iso pettymys ja iso miinus Viikkarille tästä, sillä tuolla laivalla meidän kanssa oli jo aika paljon lapsia liikkeellä ja heille varmasti mieluisampi paikka olisi ollut leikkihuone, kuin ravintola.

pojan ns. välikuolema

Muuten on kyllä todettava, että oikein onnistunut päivä ja oli ihan loistava idea lähteä sadetta karkuun Tallinnaan. Lennusadam oli myös positiivinen kokemus ja kannattaa ehdottomasti käydä jos vaan vähänkin kiinnostaa.


Vähän erilainen juhannuspäivä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti