tiistai 17. kesäkuuta 2014

Vanhempien mini(lepo)loma

Kun on tottunut käymään laivalla aina lapsen kanssa ja menemään pitkälti lapsen ehtojen mukaisesti, niin on todella outo kokemus olla laivalla pitkästä aikaa ilman lasta. Jos totta puhutaan, niin käytiin ennen pojan syntymää kerran J:n kanssa kahdestaan Tukholman risteilyllä ja kaikki muut reissut on tehty pojan syntymän jälkeen pojan kanssa.


Menomatkalla käytiin buffetissa perinteisesti syömässä ja olikin aika mukava istua pöydässä ihan kahdestaan niin että sai oikeasti keskittyä siihen syömiseen. Tosin me sitten alettiin siinä melko nopeasti seurailemaan muiden perheiden lasten suorituksia, meillä kun oli vielä aika loistava paikka tähän ihan siinä jälkkäreiden vieressä. Heh, oli kun olikin aika helpottavaa ja huvittavaa huomata että osaahan ne muidenkin lapset järjestää vipinää ja erilaisia tilanteita. Sen verran illalla kuitenkin repäistiin, että käytiin pikaisesti yökerhon puolella, että J sai otettua yhden jälkkärin siellä. Meno oli kuitenkin sen verran eksoottista, että visiitti todella jäi lyhyeen ja matkan ainoaksi.


Tukholmaan osui sopivasti kaunis aurinkoinen päivä ja tästä nautittiin ulkoillen koko päivä. Alkuun mentiin vanhaan kaupunkiin aamukahville. Oli ihana istua ulkona juoden aamukahvia kaikessa rauhassa. Päivän aikana kierreltiin Kuninkaanlinnan kautta Skeppsholmenin ja Kastellholmenin kautta Djurgårdeniin, mistä sitten palattiin jo lautalla takas Slussenille.

Alkuun ajateltiin mennä Djurgårdenilla kunnolla syömään, niin varmasti moni muu olisi tehnyt kun on päässyyt ilman lasta liikenteeseen, mutta päädyttiin sitten kuitenkin ottamaan evästä grillikioskin tyylisestä paikasta. Taisi olla elämäni ensimmäiset fish&chips, eikä ollenkaan huono valinta, tosin vähän turhan iso annos.Paluumatka laivalla nautiskeltiin lähes kokonaan sundeckillä auringosta nauttien ja voin kertoa se oli jo aika luksusta. Pari kylmää cokista, ei yhtään yliaktiivista lasta, lämmittävä aurinko, eikä kiire mihinkään ja kaiken kukkuraksi se Tukholman saaristo on kaunista katseltavaa.


Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut ja rento reissu, mutta. En tiedä lähtisinkö enää toiste laivalle ilman lasta, sillä vaikka maissa on huomattavasti vapaampi mennä ilman lasta mutta kyllä laivalla tekeminen on aika vähissä, silloin kun sitä ylimääräistä aikaa ei vietetä pallomeren reunalla. Ja kyllä, oli ikävä poikaa ja kyllä, tuotiin tietysti pojalle iso kasa tuliaisia "hyvityksenä", että huijattiin jäämään mummilaan. Tai eihän se kai huijaamista ihan täysin ole jos vaan jättää kertomatta mitä äiti ja isi tekee kun poika menee pariksi yöksi mummilaan. Khih.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti