maanantai 6. helmikuuta 2012

Kulttuuria ja kahvia

Tänä viikonloppuna Suomi on saanut uuden presidentin ja uuden SM-baristan. Ja näitä barista-skaboja oltiin siis ihan paikan päällä seuraamassa Kluuvissa. Ehdittiin J:n kanssa paikalle kun puolet kilpailijoista olivat jo ehtineet kisasuorituksensa tehdä mutta kuitenkin ehdittiin vielä nämä kolme nähdä. Ja nähtiinkin sitten sopivasti nämä kärkikolmikkoon sijoittuneet baristat.


Itse en osaa tapahtumaa tai niitä itse skaboja lähteä kauheasti arvostelemaan kun ensimmäistä kertaa olin tuolla mukana ja seuraamassa, mutta mitä kuulin järjestäjiltä ja kilpailun tuomarilta niin taso oli skabassa kova ja tapahtuma oli järjestäjille positiivinen kokemus ja väkeä oli yli odotusten. Tapahtuma oli selkeästi kahviammattilaisten kerman näyttäytymis- ja kohtaamispaikka, vaikka oli sinne tänä vuonna tainnut eksyä myös muitakin paikalle. Käsitykseni mukaan, aikaisemmin kisat ovat järjestetty enemmänkin kahviammattilaisten ja harrastajien keskuudessa, eikä niitä ole kauheasti mainostettu, toisin kuin tänä vuonna. Tapahtuma oli myös osana designpääkaupunkiviikonloppua.

Finalistit 2012

Victoria Nuottanen julistaa voittajaksi Joona Suomisen Turusta
Kärkikolmikko poseeraa (Kalle Freece (2), Joona Suominen (1) ja Milla Vainikainen (3))


Järjestäjille siis kiitos hienosta tapahtumasta. Jatkoon sellainen vinkki, että kahvin lisäksi tarjolle paremmin ihan vain vettä, sitä tuntui moni siellä kaipaavan.

Kiitos Johan&Nyströmin Larille jääteestä, oli hyvää!

Kisojen jälkeen käytiin J:n kanssa vielä Senaatintorilla ihmettelemässä jäälyhtyjä. Senaatintorilla oli siis myös designpääkaupunkiviikonlopun tapahtuma Wonderwater Frozen Lights – Jäälyhdyt syttyvät. Ja täytyy myöntää, että olin aika pettynyt tuohon tapahtumaan tai lähinnä sen pieneyteen. Voi toki olla, että tähän pettymykseeni vaikutti myös väsymys, kova pakkanen ja lumisade, takana oli kuitenkin jo pitkä päivä. Tapahtumalla oli tarkoitus myös herätellä ihmisiä miettimään vedenkulutusta ja vesijalanjäljen merkitystä, mutta minun kohdallani ainakaan tuo ei oikein onnistunut. Paikalle oli pystytetty teltta, mistä olisi varmastikin saanut lisää tietoa näistä aiheista mutta emme pistäytyneet sieltä, vaan jatkoimme matkaa autolle lämmittelemään.


Tämä viikonloppu on siis sisältänyt paljon kulttuuria, kun tähän vielä lisää sunnuntailta presidentinvaalit ja äänestyksen. Me ei siis käyty äänestämässä ennakkoon vaan jätettiin äänestys ihan tarkotuksella vaalipäivälle, jotta saadaan tähän päivään kunnon vaalitunnelmaa.Kulttuurin lisäksi tähän viikonloppuun saatiin vielä mahdutettua hieman mukavaa kahvittelua ihanien tyttöjen kanssa. Kiitos I&I tarjottavista (se mustikkarahkapiirakka oli tosi hyvää) ja ihanasta seurasta. Erityiskiitos pienemmälle I:lle kun jaksoi leikittää meidän pientämiestä. <3

J:llä on muuten omassa blogissaan enemmän juttua tuolta barista-kisoista ja muutenkin juttua lisää koko viikonlopulta. J:n blogiin pääsee tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti